Hij koopt een tweedehands boek en vindt er $500 in: zijn moeder vraagt ​​mensen of het juist is om het te houden

Janine image
door Janine

12 November 2021

Hij koopt een tweedehands boek en vindt er $500 in: zijn moeder vraagt ​​mensen of het juist is om het te houden
Advertisement

Heb je je ooit verloren tussen de kraampjes van een rommelmarkt? Laten we eerlijk zijn: deze plekken hebben vaak een werkelijk unieke sfeer, gevuld met objecten die stilletjes onbekende verhalen uit het verleden met zich meedragen.

En als het om gebruikte boeken gaat, is dit alles nog meer waar, aangezien de boeken die we op een markt vinden, echt kostbare getuigenissen kunnen zijn van mensen, plaatsen en situaties die ruimte laten voor een grote verbeeldingskracht. Wat is de geschiedenis van de vorige eigenaar? Waarom is dat boek daar achtergelaten? Dit zijn vragen die spontaan opkomen, zeker als we er iets in vinden dat toebehoorde aan de mensen die het voor ons gelezen hebben. Zoals gebeurde met de 30-jarige hoofdpersoon van ons verhaal toen hij een exemplaar van de beroemde "A Clockwork Orange" op de markt kocht en daarin maar liefst 500 dollar vond, verspreid tussen de pagina's! De episode werd gedeeld door zijn moeder, die online meteen voor een enorm debat zorgde.

via bebe1969/Twitter

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

$500 verstopt tussen de pagina's van een tweedehands boek: het gebeurt zeker niet elke dag om al dat geld op zo'n manier te vinden. De zoon van de vrouw die op Twitter het verhaal vertelde en bekend staat als @bebe1969, gebeurde echter precies dit en onmiddellijk dacht hij aan een sensationele meevaller.

Enthousiast over wat er was gebeurd en het "gratis" geld dat hij had verdiend, dacht de man er niet lang over na en besloot hij het voor zichzelf te houden. Op dat moment begonnen de meningsverschillen met zijn moeder. De vrouw vond het namelijk gepast om het probleem aan de orde te stellen bij Twitter-gebruikers en om een ​​mening te vragen over wat haar zoon aan het doen was. "Wat zou jij in zijn plaats doen?" vroeg ze de mensen, wat leidde tot een debat dat al snel veranderde in een soort “morele strijd”.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De meningen zijn, zoals vaak gebeurt, verdeeld. Sommige gebruikers twijfelden niet en zeiden dat het geld aan de eigenaar moest worden teruggegeven of aan een goed doel moest worden geschonken. Anderen waren het echter met de dertigjarige eens over de meevaller en het gunstige lot waarin hij zich bevond, en drongen er bij hem op aan het te houden, ook in overweging nemend dat het boek, eenmaal gekocht op de markt, helemaal van hem was.

Volgens wat later uit de opmerkingen bleek, was het niet mogelijk om de persoon te traceren die eigenaar was geweest van dat boek, dus zelfs als hij dat geld had willen teruggeven, zou het onmogelijk zijn geweest om het terug te brengen naar degene die het erin had verborgen. In ieder geval zijn er mensen geweest die bleven beweren dat het houden van dat geld hetzelfde is als "profiteren van de fouten van anderen".

Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Nenad Stojkovic/Flickr - Not the actual photo

Kortom: zoals we al zeiden, hebben een simpele episode en een simpele vraag zoals die op Twitter door de vrouw is gepost, allerlei soorten reacties veroorzaakt, ze heeft zelfs duizenden reacties en retweets ontvangen.

En jij? Wat zou jij hebben gedaan in plaats van de man die het boek kocht?

Advertisement