Als je telefoon ook snel leeg raakt, probeer dan deze tips om de batterij langer mee te laten gaan

Janine image
door Janine

28 November 2021

Als je telefoon ook snel leeg raakt, probeer dan deze tips om de batterij langer mee te laten gaan
Advertisement

Onze mobiele telefoons zijn het belangrijkste hulpmiddel voor ons geworden. Toch vormen ze vaak een probleem, vooral voor de levensduur van de batterij. De batterijduur van een mobiele telefoon varieert van model tot model, maar duurt gemiddeld van 11 tot 14 uur. Houd er rekening mee dat de grootte van het scherm, de leeftijd van de telefoon en het intensieve gebruik van apps of internetverbindingen de duur aanzienlijk verkorten. Een artikel dat je niet mag missen als je meer onafhankelijkheid wilt hebben in het gebruik van je telefoon.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

We weten allemaal dat mobiele telefoons leeg zijn wanneer we ze het meest nodig hebben. En dan worden de opladers een onmisbare redder in nood voor onze verbindingen met de wereld. We zijn immers afhankelijk van de elektrische lading voor elk elektronisch apparaat dat we overdag gebruiken.

Maar hoe lang gaat een mobiele oplading mee en waarom zijn ze zo snel leeg? Het is niet eenvoudig om een ​​nauwkeurige indicatie te geven van de autonomie van de telefoons, omdat deze van model tot model varieert, maar gemiddeld heeft het een vermogen van 11 tot 14 uur. Het grote scherm is de belangrijkste boosdoener van het leeglopen van de batterij. Je moet dus weten dat mobiele telefoons met een klein scherm ook de meest onafhankelijke zijn.

Een andere reden voor energieverspilling zijn de apps die we op de background laten staan. En als dit aan de ene kant betekent dat we op tijd notificaties krijgen en onze foto's automatisch worden gesynchroniseerd met de cloud, verbruiken onze apparaten aan de andere kant steeds meer stroom. Ten slotte is het noodzakelijk om te proberen alle vormen van connectiviteit die op elk moment van de dag tegelijk actief zijn, zoals 4G, Wi-Fi, Bluetooth en NFC, bij elkaar op te sommen om te begrijpen wanneer dit allemaal van invloed kan zijn op de batterij.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Het is onvermijdelijk dat de prestaties van batterijen na verloop van tijd verslechteren, maar met enige voorzichtigheid kan hun levensduur worden verlengd. Hier is een reeks trucs die we allemaal in gedachten moeten houden:

  • Laat apparaten niet 's nachts opladen. Overmatig opladen is schadelijk en is een belangrijke vorm van stress voor de batterij zelf, waardoor er energie verloren gaat, waardoor het apparaat ook meer warmte krijgt.
  • Laad apparaten op terwijl ze niet in gebruik zijn.
  • Voorkom oververhitting (ideale temperatuur tussen de 25 en 40 graden).
  • Vermijd altijd het gebruik van ultrasnelle opladers, en in ieder geval alleen op koude apparaten.
  • Als je klaar bent met opladen, koppel je ook de opladers los, niet alleen de kabel of het apparaat.

En jij? Neem jij deze voorzorgsmaatregelen al?

Advertisement