Blijft de sigarettengeur in huis hangen? 5 trucs om alle sporen te verwijderen

Janine image
door Janine

25 November 2021

Blijft de sigarettengeur in huis hangen? 5 trucs om alle sporen te verwijderen
Advertisement

Er zijn veel geuren die de neiging hebben om voor langere tijd in huis te blijven: de geur van aangebrand voedsel, vochtigheid, sommige bijzonder agressieve schoonmaakmiddelen. De geur van koude tabak is een van de meest irritante. Binnen roken is nooit een goed idee, omdat de geur er lang over doet om te verdwijnen en de rook aan de muren en voorwerpen in de kamer blijft plakken, waardoor ze geel worden. Maar voor alles is een oplossing: dankzij deze trucs ben je effectief en snel van de geur van sigaretten af.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

1) Open de ramen: Dit is misschien wel de meest banale truc, maar zonder deze eerste stap lopen alle andere trucs het risico hun effectiviteit te verliezen. Het eerste wat je moet doen, om van de geur af te komen, is de ruimtes laten ventileren.

2) Maak de asbak schoon: Was de asbak na gebruik: gooi de sigarettenpeuken weg en desinfecteer de vuile asbak met afwasmiddel. Veel van de nare geur wordt daar in feite afgezet.

3) Bestrooi oppervlakken en voorwerpen met zuiveringszout: Zuiveringszout is een goede bondgenoot in huis: het strooien op voorwerpen en oppervlakten die naar tabak ruiken kan al een goed begin zijn. Als er bijvoorbeeld iemand in de slaapkamer heeft gerookt, moet je wat zuiveringszout op de dekens strooien en een paar uur laten liggen. Op dit punt kun je overgaan tot het wassen in de wasmachine.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

4) Gebruik witte azijn: Dit product is te vinden in alle huizen: het wordt voornamelijk gebruikt in de keuken, om gerechten op smaak te brengen, maar het kan ook nuttig zijn voor het oplossen van enkele problemen met betrekking tot het huis. Over het algemeen helpt witte azijn zelfs om nare geuren te elimineren: het heeft dezelfde kracht met de nare geur die sigaretten achterlaten. In feite hoef je alleen maar een bak met witte azijn te plaatsen in de kamer die je wilt ontgeuren. Als je grondig te werk wilt gaan, kun je witte azijn op stoffen of voorwerpen spuiten.

5) Gebruik houtskool: De houtskool die je gewoonlijk voor hout gebruikt, is ook een natuurlijke neutralisering van geurtjes. Het zal in staat zijn om de nare geur van tabak volledig te elimineren. Plaats gewoon een stuk houtskool in een kom die je in de kamer moet plaatsen waar de geur geconcentreerd is.

Kende je deze trucs? Heb je ze ooit toegepast?

Advertisement