Ze toveren een oude Londense bus om tot een knus minihuisje: de onderneming van dit stel

Janine image
door Janine

14 December 2021

Ze toveren een oude Londense bus om tot een knus minihuisje: de onderneming van dit stel
Advertisement

Het begon als een spel, nu starten Hope en Manny Hernandez een volledig nieuw bedrijf: minibussen, bussen, bestelwagens en campers renoveren om er bewoonbare huizen van te maken. Een initiatief dat veel succes kent, gezien de kosten van huizen en grond. Als we erover nadenken, wie wil er nu geen tweede huis voor de prijs van een auto? Vandaag de dag kan wonen door te reizen - of gewoon op straat - een goedkoop alternatief blijken te zijn voor het kopen of huren van een traditioneel huis. Laten we samen kijken hoe dit stel op zo'n extravagant idee kwam...

via beerrunbus/Instagram

Advertisement

Het begon allemaal als een spel voor een jong stel Amerikaanse jongens, Hope en Manny Hernandez, die besloten om in een minibus van 18 vierkante meter te reizen nadat ze deze zelf volledig hadden opgeknapt. Om dit kleine stukje techniek te realiseren, moesten ze al hun spaargeld (ongeveer $35.000) uitgeven.

Goed besteed geld, want ze hebben zeven lange maanden van hun "stacaravan" genoten en tienduizenden kilometers afgelegd tussen natuurparken en grote metropolen. Een reis die het paar niet alleen in staat stelde om beter van hun vrijheid te genieten, maar ook om onderweg nieuwe mensen te ontmoeten en veel vrienden te maken. Allemaal dankzij hun tiny house op wielen.

Het stel besloot vervolgens hun avontuur op Instagram en TikTok te posten. In slechts een paar dagen tijd had het huisje met wielen de ronde gedaan over het web: een doorslaand succes.

Advertisement
beerrunbus/Instagram

beerrunbus/Instagram

Ze hadden natuurlijk niet verwacht dat het avontuur een fulltime carrière zou worden. Sinds ze hun bus hebben opgeknapt, zijn deze jongeren benaderd door andere mensen die hun busje wilden ombouwen. Het echtpaar realiseerde zich dat er behoefte was aan dit type binnenhuisarchitecten/restauratoren en besloot dit nieuwe bedrijf te starten.

beerrunbus/Instagram

beerrunbus/Instagram

Tegenwoordig reizen ze met hun bus door het land en helpen ze mensen hun huisjes op wielen te renoveren. Tegen het einde van dit jaar zijn ze van plan om drie transformaties af te ronden. Hun meest recente project betrof een klassieke Londense dubbeldekker. Dit voertuig, dat in slechte staat verkeerde, was een uitdaging die ze in vijf weken voltooiden. Nu is de bus een licht en bijzonder huis op wielen geworden.

beerrunbus/Instagram

beerrunbus/Instagram

Het echtpaar had de grootst mogelijke vrijheid bij het restaureren van dit busje, aangezien de eigenaar geen idee had hoe het eruit zou zien als het werk eenmaal klaar was. Dus, enthousiast over het project, deden de twee geliefden hun best om dat tot schroot gereduceerde voertuig een tweede leven te geven.

beerrunbus/Instagram

beerrunbus/Instagram

De eigenaar was van plan om $30.000 uit te geven aan de conversie, maar Manny zei dat het uiteindelijke totale bedrag bijna $32.000 bedroeg. Een aanzienlijk bedrag, maar binnen de perken als je het vergelijkt met de prijzen van een in de grond geworteld onroerend goed.

Advertisement

Kortom, we wensen dit stel dat er in geslaagd is van hun passie een echt beroep te maken alleen maar het beste. Tegenwoordig willen steeds meer mensen hun minibus ombouwen tot stacaravan, dus wie weet ... misschien zullen we blijven lezen over de avonturen van Hope en Manny Hernandez over de hele wereld!

En jij, zou je ooit in een van deze stacaravans wonen? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement