"Mijn man wil dat ik thuisblijfmoeder word, maar ik wil weer aan het werk": de heftige ruzie - Curioctopus.nl
x
"Mijn man wil dat ik thuisblijfmoeder…
Buren vernielen zijn hek, hij maakt een betonnen muur en vernietigt 8 van hun auto's Duizenden zeer dure auto's achtergelaten door hun eigenaren: waarom is Dubai het

"Mijn man wil dat ik thuisblijfmoeder word, maar ik wil weer aan het werk": de heftige ruzie

26 December 2021 • Door Janine
1.248
Advertisement

Elk persoon wordt op een andere manier geconfronteerd met de komst van een kind: er zijn ouders die er alles aan zouden doen om elk moment met hun kind door te brengen - vooral in de eerste maanden - en degenen die, aan de andere kant, ongeduldig wachten op een terugkeer naar de routine. Dit geldt vooral voor vrouwen: sommige vrouwen hebben de behoefte om constant voor hun kind te zorgen. Ze zijn bang om de baby aan anderen over te laten en voelen zich daar schuldig over. Andere vrouwen daarentegen wachten met spanning op het moment om weer aan het werk te gaan en willen zich zo snel mogelijk aan hun carrière gaan wijden. Wat gebeurt er echter als man en vrouw - daarover - totaal verschillende gedachten hebben?

via: reddit

Een moeder vertelt het verhaal op Reddit, en schrijft:

“Ik ben 25 en ik kreeg mijn dochter in oktober met mijn 30-jarige man. Mijn man groeide op bij zijn moeder terwijl zijn vader werkte, en dat wilde hij ook in onze relatie. Toen ik zwanger werd, werkte ik het grootste deel van de tijd nog, dus met tegenzin accepteerde hij dat ik tijdens de zwangerschap bleef werken. We besloten dat ik 6 weken betaald zwangerschapsverlof zou opnemen en daarna mijn baan zou opzeggen. Ik dacht echt dat dat was wat ik wilde, maar eerlijk gezegd was het verschrikkelijk. Mijn man werkt de hele dag waardoor ik alleen ben om alles in huis met een baby te doen. Ik voelde me geïsoleerd en overweldigd en had het gevoel dat ik mijn identiteit kwijt was. Ik vind het heerlijk om moeder te zijn en ik hou van mijn dochter, maar nadat ze klaar is met eten, doet ze niets anders dan slapen. Ik weet dat dat normaal is op die leeftijd, maar urenlang alleen doorbrengen viel me zwaar."

De vrouw steunde aanvankelijk de beslissing van haar man en gaf haar baan op, maar er gebeurde iets dat haar van gedachten deed veranderen: "Toen ik mijn opzegtermijn van twee weken overhandigde, wilde mijn baas niet dat ik wegging. en hij bood me een fantastische baan aan. Ik zou parttime gaan werken, en indien nodig zou ik maar een paar keer per maand hoeven te gaan en nog steeds een gedeeltelijke uitkering en een behoorlijk loon krijgen. Ik was dolgelukkig, ik had het gevoel dat ik me meer mezelf zou voelen als ik weer aan het werk zou gaan. Mijn man was helemaal niet blij. Hij beweerde dat "ik onze dochter in de steek liet". Ik probeerde hem te vertellen hoe ik me voelde, maar hij was te boos. Hij vertelde me dat hij nooit met me was getrouwd als hij wist dat ik ons kind niet wilde opvoeden."

De man heeft zware beschuldigingen geuit en toonde zich niet begripvol: hij kan niet begrijpen hoe moeilijk het voor de vrouw was om alleen thuis te blijven en haar carrière op te geven. Zou jij bereid zijn om je baan op te geven om je partner te plezieren?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt