Ze dwingt haar zoon zijn baan op te zeggen om op familiereis te gaan: hij is woedend

Janine image
door Janine

11 Mei 2023

Ze dwingt haar zoon zijn baan op te zeggen om op familiereis te gaan: hij is woedend
Advertisement

Een van de grootste ambities van ouders is om hun kinderen zichzelf te zien realiseren, hun eigen weg te zien vinden en onafhankelijkheid te bereiken, zij het met een beetje begrijpelijke bitterheid. Veel jonge mensen krijgen tegenwoordig kritiek en worden ervan beschuldigd niet te willen werken, dat ze zich niet willen inzetten en ergens moeite voor willen doen, zich niet bezig te houden met hun toekomst en lang bij mama en papa thuis te blijven wonen. De moeder waarover we het in dit artikel gaan hebben, dwong haar zoon echter zijn baan op te zeggen zodat ze op familievakantie konden gaan, en vroeg zich later af of ze er wel goed aan had gedaan.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om te vertellen wat er was gebeurd en om er meningen over te krijgen. In een lange post legde ze uit dat zij en haar man, die in Zuid-Florida wonen, drie kinderen hebben van respectievelijk 16, 13 en 10 jaar. De oudste had een parttime baan gekregen als badmeester in een zwembad: "Het was een goede baan voor hem, hij vond het leuk en hij was blij om wat geld te verdienen. Het probleem was zijn baas, die erg terughoudend was om hem vrij te geven.”

Het gezin gaat gewoonlijk elk jaar op vakantie en huurt altijd hetzelfde huisje aan zee: "De kinderen vinden het natuurlijk geweldig en kunnen niet wachten tot het tijd is om te vertrekken. Mijn zoon vertelde het zijn baas zodra we geboekt hadden, maar omdat hij er pas zes weken werkte, zei hij nee." Op dat punt verzette de moeder zich tegen de weigering van de werkgever en dwong haar zoon toch te vertrekken. "We wezen hem erop dat het maar een parttime baan was en dat er nog vele andere zijn. Hij protesteerde maar we dwongen hem om met ons mee te gaan en zijn baas ontsloeg hem. Hij was de hele tijd woedend, hij weigerde iets met de familie te doen en naar ons te luisteren, dus hebben we hem huisarrest gegeven toen we terugkwamen.”

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw beweert dat het geen kwestie is van een gebrek aan vertrouwen in haar zoon en niet dat ze hem niet een paar dagen alleen thuis wil laten, "maar we willen niet dat hij zijn werk voorrang geeft boven zijn familie, vooral niet voor een bijbaantje dat hij in het weekend doet."

De jongen vond twee weken na zijn terugkeer een nieuwe baan bij een ander zwembad, maar koestert desondanks nog steeds wrok tegen zijn ouders. "Hij zegt dat we zijn keuzes niet respecteerden, en hij heeft gelijk, we respecteren hem niet als hij besluit zijn baan te verkiezen boven zijn familie, hoewel we het hem niet kwalijk nemen omdat hij nog maar een tiener is. Was het verkeerd van ons om hem zijn baan op te laten geven?”

Wat denk jij ervan?

Advertisement