"De moeder van mijn vriend denkt dat ik voor het geld met hem ben, maar ik ben degene die hem onderhoud"

Janine image
door Janine

12 December 2022

"De moeder van mijn vriend denkt dat ik voor het geld met hem ben, maar ik ben degene die hem onderhoud"
Advertisement

Tijden het samenwonen of een huwelijk wordt onvermijdelijk het dagelijkse leven gedeeld, waarbij de verschillende taken tussen de twee partners worden verdeeld. Ook de uitgaven en het economische aspect worden samen beheerd, ook al verdient de een vaak meer dan de ander. Alles kan goed gaan totdat anderen zich ermee bemoeien, zoals bijvoorbeeld de schoonfamilie, die misschien geen duidelijke ideeën hebben over wat de ware realiteit is in het leven van het paar. Een voorbeeld is het verhaal dat een vrouw op Reddit wilde vertellen, moe van de beschuldiging door de moeder van haar vriend dat ze vanwege het geld met hem samen is, terwijl zij, zonder dat ze het weten, degene is die hen beiden onderhoudt.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker heeft besloten zich tot de community te wenden om een ​​mening te krijgen over wat er is gebeurd, aangezien ze, moe van onterecht beschuldigd te worden, heeft besloten om te reageren door de waarheid aan de ouders van haar vriend te onthullen. "Hij komt uit een rijke familie, terwijl ik uit een arbeidersgezin kom. Zijn ouders zijn aardig tegen me, maar ze kunnen het niet laten om opmerkingen te maken dat ik misschien een 'goudzoeker' ben." Telkens wanneer de vrouw laat zien dat ze iets nieuws heeft, gaan zijn ouders ervan uit dat het hun zoon was die die voorwerpen heeft gefinancierd, waardoor ze onterecht uitroepen: "Wacht, heeft Jason hiervoor betaald? Alleen goudzoekers laten hun partners alles in rekening brengen."

De auteur van de post vindt deze opmerkingen erg onaangenaam, maar haar vriend lijkt niets te doen om ze tegen te houden, "vooral nu hij in een slechte situatie verkeert nadat hij zijn baan is kwijtgeraakt. En aangezien hij het voor zijn ouders achterhoudt, ben ik degene die al 4 maanden alles betaal.”

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Deze situatie leidde tot de episode waarin de jonge vrouw zich niet langer kon inhouden, moe van de ongegronde oordelen tegen haar. "Vorige week nodigden zijn ouders ons uit voor een etentje en hij stond erop dat we gingen. Aan tafel pakte zijn moeder mijn hand terwijl ik aan het eten was, keek naar mijn armband en zei: 'Oh, wat mooi, heeft Jason die betaald?’ Ik knikte en herinnerde haar eraan dat hij het vorig jaar als verjaardagscadeau voor me had gekocht. Ze antwoordde: 'Mmmh, wie weet hoeveel het heeft gekost...' Toen leunde ze achterover in haar stoel en zei: 'Weet je, ik herinner me dat mijn broer ooit verkering had met een vrouw, een goudzoeker... Ze kreeg dit soort dure dingen - wijzend op de armband - voor haar verjaardagen..."

Op dat moment was de jonge vrouw verbijsterd en onderbrak ze de moeder van haar partner om haar te vragen of ze haar soms ook zo noemde. Als antwoord hief de vrouw haar handen op, begon raar te lachen en voegde eraan toe: "Ik bedoel dat... als de schoen je past ..." een duidelijke verwijzing naar het verhaal van Assepoester.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

“Je kon een speld horen vallen, ik keek naar mijn vriend en hij schudde alleen zijn hoofd. Op dat moment vertelde ik haar dat het brutaal van haar was om te insinueren dat ik een goudzoeker was, terwijl ik haar zoon die al maanden werkloos is nu onderhoud." Zijn ouders keken me vol ongeloof aan en vroegen hun zoon of het waar was. Er volgde een ruzie en we vertrokken toen ze hem verwijten begonnen te maken.”

Op weg naar huis werd haar vriend boos op haar en beweerde dat ze haar ongelukkige situatie niet had mogen gebruiken om wraak te nemen op zijn moeder en dat alle beschuldigingen die ze ontving een verzinsel van haar fantasie waren. De jonge vrouw vraagt ​​zich daarom af of ze fout was om de waarheid te onthullen en zo te reageren op haar "schoonmoeder". Wat denk jij ervan? Was het terecht of had ze het moeten vermijden?

Advertisement