"Ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat mijn baan voorrang moet hebben op de hare, ben ik te hard geweest?"

Janine image
door Janine

12 Augustus 2022

"Ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat mijn baan voorrang moet hebben op de hare, ben ik te hard geweest?"
Advertisement

Wanneer twee mensen besluiten om hun leven te delen en een gezin te stichten, is een van de eerste dingen waar je mee te maken krijgt de verdeling van taken en rollen. Als in het verleden vrouwen voor het huis en de kinderen zorgden, terwijl mannen het geld verdienden om de huishoudelijke uitgaven te dekken, zijn de tijden nu veranderd en verdelen ook moeders zich tussen hun moederrol en carrière. Maar wat is het juiste beheer van de zaken als er zich een onvoorziene gebeurtenis voordoet? Wie van de twee moet zijn werkverplichtingen opgeven om voor de kinderen te zorgen? Een man vertelde over de episode waarbij hij en zijn vrouw betrokken waren en die hen ertoe bracht om precies hierover te discussiëren.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker legde uit wat er gebeurde via een bericht op het Reddit-platform. "Ik ben 35, mijn vrouw is 34 en we hebben twee kinderen van 3 en 5. We wonen in een nogal dure stad, maar ik verdien vijf keer zoveel als mijn vrouw, dus we hebben het best goed. Als mijn inkomen hetzelfde was als dat van haar, zouden we het ons niet kunnen veroorloven om hier te wonen."

Na deze stelling schreef de man dat hij een beroep heeft dat hij 35 uur per week uitoefent, met een week per maand oproepkracht. "Normaal gebeurt er nooit iets, maar met mijn vrouw hebben we altijd afgesproken dat ik, indien nodig, zou stoppen met wat ik aan het doen was, om te werken totdat ik het probleem had opgelost. Dit gebeurt ongeveer eens in de drie maanden en duurt maar een paar uur."

Er is dus al een compromis gesloten, ook al benadrukt de auteur van de post dat, ondanks dat zijn werk belangrijk en essentieel is, dat van zijn vrouw zeker niet eenvoudig is. "Mijn vrouw daarentegen heeft een veel inspannender baan, haar werkgever is ongelooflijk veeleisend. Ze werkt meestal zo'n 45-50 uur per week, daarom zorg ik voor de meeste huishoudelijke dingen, ik breng/haal de kinderen van en naar de kleuterschool, ik kook maaltijden en zorg over het algemeen voor het schoonmaken van het huis.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Er was echter iets dat dit evenwicht verstoorde toen de man plotseling door het kantoor werd gecontacteerd op hetzelfde moment als een urgentie van zijn vrouw. "Ze kreeg een bericht van haar baas om een ​​taak voor een klant te doen. Ze klaagde bij mij dat dit verzoek tot morgen kon wachten, maar ze gaf er de voorkeur aan het meteen af te handelen om de volgende dag geen uitbrander te krijgen. Er waren problemen, maar ik herinnerde haar eraan dat ik die dag dienst had en dat als ze me belden, ik geen nee kon zeggen."

En dit gebeurde ongeveer twee uur later, toen de gebruiker werd gebeld met het verzoek om meteen naar kantoor te gaan. "Normaal gesproken kan ik problemen op afstand oplossen, maar we hadden een probleem waardoor we geen verbinding op afstand konden maken. Op dat moment rende ik naar haar toe en zei dat ze naar huis moest gaan. Ze draaide zich om en zei tegen mij: “Sorry, maar mijn probleem was er eerder, je zult moeten zeggen dat je niet naar kantoor kan.’”

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De man was overrompeld en vertelde haar dat hij dat niet kon doen, wat de woede van de vrouw opwekte: "Ze werd boos en begon tegen me te schreeuwen, maar ik vertelde haar dat ik geen tijd had om erover te discussiëren en dat we konden praten als ik thuis zou komen. Ze begon te huilen, maar ik had geen tijd meer en ik ging naar kantoor. Onderweg belde ze me om het gesprek voort te zetten en in het heetst van de strijd zei ik tegen haar: “Luister, ik respecteer het feit dat je veel uren en energie op je werk doorbrengt, maar we zouden ons huis of onze levensstijl niet kunnen betalen zonder mijn baan, dus als er een kritiek moment komt, moet mijn baan voorrang hebben.'"

Bij het horen van die woorden sloot de vrouw de telefoon in zijn gezicht en toen haar man terugkwam, ging het niet beter. "Toen ik ongeveer drie uur later thuiskwam, zag ik de kinderen op de bank zitten, ik ging naar boven en mijn vrouw zat opgesloten in de slaapkamer en weigerde met me te praten. Mijn kinderen vertelden me dat ze de hele avond had gehuild. Was ik te hard om haar te vertellen dat mijn werk belangrijker is dan het hare?

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement