Rijke zakenman verkoopt door hem opgericht bedrijf: “Rijkdom is een straf”

Janine image
door Janine

25 Januari 2023

Rijke zakenman verkoopt door hem opgericht bedrijf: “Rijkdom is een straf”
Advertisement

Er is altijd discussie geweest over wat beter is tussen weinig financiële middelen hebben, maar gelukkig zijn op emotioneel, affectief en relationeel gebied of grote rijkdom hebben en het risico lopen niets anders te kunnen hebben, vooral geen authentieke relaties hebben. In feite worden de rijkste mensen heel vaak geconfronteerd met een reeks bureaucratische problemen en dat niet alleen: ​​hoe vaak heb je niet gehoord over felle ruzies over de verdeling van een grote erfenis? En hoe vaak hebben we ontdekt dat een door ouders en grootouders geplaveide weg schadelijk kan zijn voor de onafhankelijkheid en ontwikkeling van de vaardigheden van een kind?

Vandaar de ongebruikelijke keuze van een gevestigde ondernemer, die heeft besloten zijn goedlopende bedrijf te verkopen in plaats van het simpelweg door te geven aan zijn kinderen.

via USA Today

Advertisement

David Green, oprichter van de bekende Amerikaanse keten van doe-het-zelf- en meubelwinkels Hobby Lobby, verraste het grote publiek met de aankondiging dat hij zijn bedrijf zou verlaten, maar verkoos het liever te verkopen dan het aan zijn kinderen en kleinkinderen te geven.

"Als eigenaar zijn er bepaalde rechten en verantwoordelijkheden, waaronder het recht om het bedrijf te verkopen en de winst voor jezelf en je gezin te houden", zei Green. "Naarmate ons bedrijf groeide, begon ik me steeds meer aan dat idee te ergeren. Ze adviseerden me om het bedrijf gewoon door te geven aan mijn kinderen en kleinkinderen. Het leek me niet juist dat ik de toekomst van de nog niet geboren kleinkinderen zou kunnen veranderen of zelfs ruïneren", besloot hij, waarbij hij specificeerde dat 100% van de aandelen met stemrecht al is overgedragen aan een trustfonds.

Advertisement

Green stelt dat rijkdom een ​​straf is, vooral in termen van huwelijk, kinderen en interpersoonlijke relaties en daarom heeft hij ervoor gekozen zijn bloeiende bedrijf te verkopen. "Toen ik besefte dat ik slechts een directeur was, was het heel gemakkelijk om mijn bedrijf te verkopen", zei hij ten slotte. Dus besloot de man dat het eerlijker was voor zijn kinderen om te verdienen met hun werk dan met de winst van het bedrijf.

Een keuze die beslist buiten de gebaande paden is, nietwaar?

Advertisement