Ze weigert te babysitten voor een vriend van de familie omdat ze als serveerster beter betaald wordt: bekritiseerd

Janine

22 December 2021

Ze weigert te babysitten voor een vriend van de familie omdat ze als serveerster beter betaald wordt: bekritiseerd
Advertisement

De werkkeuzes van ieder van ons moeten vrij en veilig zijn voor kritiek, vooral van de naaste en dierbaarste mensen, die zich bewust moeten zijn van persoonlijke behoeften en situaties. Denk je dat het altijd vanzelfsprekend is dat dit gebeurt? Helaas niet, zoals blijkt uit de uitbarsting van het meisje, de hoofdpersoon van het verhaal dat we je hieronder gaan vertellen.

Deze jonge vrouw besloot haar verhaal op Reddit te delen en vroeg gebruikers van het sociale netwerk of ze het bij het verkeerde eind had door een baan die haar werd aangeboden door een familievriend niet te accepteren. Een weigering die grotendeels werd gemotiveerd door fundamentele redenen: ze hield niet van dat werk, en als ze ergens anders zou gaan werken, zou ze meer hebben verdiend. Ondanks deze motieven kreeg ze harde kritiek, zelfs van haar eigen familie.

via throwawaysitter1/reddit

Advertisement

Bridget Coila/Flickr - Not the actual photo

Het verhaal van dit meisje is ongetwijfeld een situatie waarin veel jonge mensen zich kunnen bevinden. De moeilijkheden betreft werk zijn in feite zeker niet gering voor hen, en velen besluiten activiteiten uit te voeren die niet de hoogste ambities zijn, maar waarmee ze in ieder geval wat geld kunnen verdienen.

In haar specifieke geval volgde de jonge vrouw een cursus babysitter en rond haar 15e begon ze dit werk te doen. "Ik vond het niet leuk - schreef ze op Reddit - ik moest borden afwassen die ik niet vuil had gemaakt, hun rommelige woonkamer opruimen en helpen met klusjes, en ik moest de ouders van het kind er altijd aan herinneren om me te betalen, wat gênant was.”

Kortom: een slechte ervaring die haar deed begrijpen dat ze “gehad” had met dit beroep. Later kreeg ze een andere baan als serveerster in een restaurant, en alles verliep soepel totdat het verzoek van een familievriend kwam. "Een vriend van mijn vader wilde dat ik hun oppas zou zijn, omdat hij me al jaren kent en me vertrouwt", zei ze, waarbij ze ook de redenen voor haar weigering uitlegde.

Json/Wikimedia - Not the actual photo

"Ik heb een baan in een restaurant waar ik veel meer geld verdien, ik heb vaste diensten, ik krijg fooien en ik hoef mijn werkgevers er niet aan te herinneren om mij te betalen." Alsof dit alles nog niet genoeg was, en als het uiteindelijk niet een persoonlijke keuze was, werd het meisje door haar ouders fel bekritiseerd omdat ze die beslissing had genomen en dus weigerde voor hun vriend als oppas te werken.

“Je moet dingen niet alleen voor het geld doen”, zei haar vader onder meer tegen haar. Op dat moment vroeg het meisje, boos en teleurgesteld over wat er gebeurde, aan Reddit of zij het echt was die verkeerd zat. En de reacties van gebruikers lieten niet lang op zich wachten. De meesten van hen waren openlijk kritisch over haar vader.

"Het is volkomen juist dat je niet van babysitten houdt", schreef iemand; “je vader realiseert zich jouw behoeften niet” voegde een ander eraan toe; "Alleen omdat je een meisje bent, wil nog niet zeggen dat je het moet doen en geen andere baan mag zoeken", was de opmerking van weer een ander. En veel andere gebruikers waren dezelfde mening toegedaan, erop wijzend dat het beste inkomen en de mogelijkheid om te beslissen om een baan die je niet leuk vindt niet te doen, fundamentele principes zijn voor iedereen, waar niemand iets van zou mogen zeggen.

Wat denk jij? Heeft dit meisje er verkeerd aan gedaan om die baan als babysitter af te wijzen?

Advertisement