Ze renoveren het huis en vinden 80.000 bijen en 45 kg honing in de douchewand - Curioctopus.nl
x
Ze renoveren het huis en vinden 80.000…
Ze mag de bruiloft van haar vriendin niet bijwonen omdat Ze legt meer dan €9.000 in een jaar opzij om meer geld te hebben met Kerstmis: een vrouw onthult hoe ze het deed

Ze renoveren het huis en vinden 80.000 bijen en 45 kg honing in de douchewand

21 December 2021 • Door Janine
888
Advertisement

Je huis herstructureren - of besluiten om het te doen - is niet eenvoudig: we weten dat er vroeg of laat onverwachte gebeurtenissen en problemen kunnen opdoemen. Een echtpaar dat in Florida woont, had echter zeker niet verwacht die ontdekking in de douchewanden te doen: het gaat om een ware kolonie van 80.000 honingbijen, die de muren van de badkamer waren binnengedrongen. Wat te doen in deze gevallen? Het echtpaar, eigenaren van het huis, belde meteen een professionele imker.

Stefanie en Dan waren hun huis aan het verbouwen toen ze - nadat ze de badkamertegels hadden verwijderd met behulp van een imker - op een enorme kolonie bijen stuitten. Ze riepen de hulp in van Elisha Bixler, een professionele imker, om het te begrijpen en het probleem op te lossen. De imker zei: "Er zat overal honing: muren, vloeren, schoenen, deurknoppen. Ik moest de muur helemaal naar beneden trekken om de hele kolonie eruit te halen." Het stel voelde dat er iets mis was en het was niet de eerste keer dat er bijen werden gevonden in hun strandhuis. Twee of drie jaar voorafgaand aan deze episode hadden Stefanie en Dan een gigantische bijenkorf in dezelfde badkamer gevonden en van daaruit besloten ze wat werkzaamheden te gaan doen.

De twee waren niet bang voor de kolonie: ze houden van de natuur en van bijen, maar ze wisten dat ze niet met deze gasten konden samenwonen. De bevestiging van de aanwezigheid van bijen kwam van een professionele imker, die - dankzij de hulp van een thermische detector - zag dat de temperatuur in de douchewand ongeveer 96 graden was: een temperatuur die de aanwezigheid van een bijenkorf suggereerde: "Zodra ik zag waar ze waren, begon ik de tegel eraf te halen en werd deze enorme bijenkorf onthuld. Het grootste gedeelte was honing.” Een interventie van meer dan vijf uur was nodig en de imker gebruikte speciale kleding om zich te beschermen tegen bijen. Hij vond de bijenkoningin, stopte haar in een beschermende kooi en vervolgens samen met de andere bijen: "Hierdoor gaan alle bijen met haar in de doos", zei Bixler. “Ze wil terug naar haar muur. Ze denkt dat dit haar thuis is." De meeste honing is opgeslagen en de bijen zijn ondergebracht in speciale constructies.

Tags: DierenHuizenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt