Ouders laten hem 's nachts achter op de snelweg: tiener zoekt hulp

Janine image
door Janine

04 December 2022

Ouders laten hem 's nachts achter op de snelweg: tiener zoekt hulp
Advertisement

Als het gaat om het achterlaten van dieren, is de verontwaardiging van fatsoenlijke mensen, wat de enige categorie van de samenleving zou moeten zijn, onvermijdelijk. Maar wanneer deze vreselijke daad minderjarigen betreft, wordt het feit nog onbegrijpelijker en onaanvaardbaarder: hoe kan een ouder zijn kind achterlaten, vooral aan de kant van de weg, als een voorwerp? Het lijkt onmogelijk, maar toch gebeurde het in de episode die we gaan vertellen en waarvan de hoofdpersoon een 17-jarige jongen is.

via Cambridge Independent

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Een 17-jarige tiener werd bij het vallen van de avond door zijn ouders aan de kant van de snelweg achtergelaten. Het feit werd openbaar gemaakt door de politie van Cambridgeshire, wat de ernst van de episode onderstreepte. In feite moest de jongen ongeveer 1,6 km lopen, in totale duisternis, om iemand te zoeken die hem kon helpen. De 17-jarige werd achtergelaten op de M11, een snelweg van 88 km.

De lokale politie verklaarde: "Stel je voor dat je pas 17 jaar oud bent. Stel je voor dat je door je ouders wordt achtergelaten aan de kant van een snelweg in de buurt van een stad die je niet kent. Stel je voor dat je 's nachts anderhalve kilometer moet lopen, op het donkerste stuk op die snelweg, naar de noodtelefoon voor hulp. Dit werd ervaren door een jongen op de M11. Hij kwam niet uit Cambridgeshire en kende hier niemand, maar hij had onze hulp nodig en we kwamen tussenbeide.”

Advertisement
Google Maps- Street view

Google Maps- Street view

De jongen is dankzij de agenten van de onderzoeks- en beschermingseenheid kindermishandeling (CAISU) tijdelijk onder politiebescherming geplaatst: "Hij zit in een veiligere omgeving terwijl het onderzoek loopt." De redenen waarom de jongen in de steek werd gelaten, zijn niet bekend, maar de politie wilde een belangrijk bericht sturen om dergelijke incidenten te voorkomen: "Maakt u zich zorgen over een kind waarvan u denkt dat het in gevaar is? U hoeft het niet zeker te weten, maar een telefoontje of een melding kan een leven veranderen of zelfs redden. Alle meldingen kunnen vertrouwelijk en anoniem worden gedaan. In het Verenigd Koninkrijk worden jaarlijks een half miljoen kinderen misbruikt."

Een werkelijk zorgwekkend en alarmerend aantal, dat ongetwijfeld de nodige en tijdige interventies en tegenmaatregelen vereist.

Advertisement