De buurman bouwt een schutting van 2 meter hoog waardoor ze geen licht meer heeft: "ik kan er niet meer tegen"

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

De buurman bouwt een schutting van 2 meter hoog waardoor ze geen licht meer heeft: "ik kan er niet meer tegen"
Advertisement

Omgaan met de buren is altijd erg complex, de hoop is altijd om uitstekende relaties met de hele buurt op te bouwen, maar het is moeilijk om met iedereen goed om te gaan, vooral met de buren. Vaak kan zelfs het kleinste detail een reden voor discussie worden, totdat de relatie definitief verbroken wordt.

Deze vrouw klaagde omdat haar buurman een schutting van bijna 2 meter hoog had gebouwd dat niet alleen haar huis verduisterde, maar ook haar zicht belemmerde. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Yahooo

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sheila is een 75-jarige vrouw, nu met pensioen. Op een dag merkte ze dat haar buurman een schutting aan het bouwen was, eerst dacht ze dat het een lage omheining was, alleen gemaakt als een begrenzing tussen de eigendommen. Naarmate het werk vorderde, realiseerde ze zich echter dat de schutting hoger werd dan verwacht, maar vooral dat het licht haar huis niet kon binnendringen. Zo werd haar woning ook veel kouder.

"Toen de schutting werd gebouwd - zegt Sheila - zat ik in mijn kamer en ik begon te denken dat ik nu op deze manier niets meer buiten kan zien. Dit dwingt me om de hele dag het licht aan te houden, en dit zal niets anders doen dan de kosten van de rekening verhogen. Zelfs alleen al om het uitzicht te observeren, word ik gedwongen het huis te verlaten. Nu voel ik me geïsoleerd van de wereld, gelukkig heb ik veel vrienden en een familie die van me houden ".

Sheila nam ook contact op met de verantwoordelijken zodat ze weer een lumineus huis kon krijgen.

Advertisement
Derek Harper - Wikimedia commons/Not the actual photo

Derek Harper - Wikimedia commons/Not the actual photo

Nationale richtlijnen voor bouwvergunningen staan ​​bewoners toe om hekken te bouwen zonder toestemming te vragen, tenzij ze zich in de buurt van snelwegen bevinden of hoger dan 2 meter zijn. Blijkbaar heeft de buurman van Sheila dus de regels opgevolgd, maar misschien was het beter geweest om eerst haar toestemming te vragen.

Ambtenaren zijn nog niet naar het huis van de vrouw gegaan om de omheining te bekijken, maar het lijkt erop dat alles in de afrondende fase is en waarschijnlijk zal Sheila weer haar uitzicht kunnen hebben en van het zonlicht kunnen genieten.

Hoe had de vrouw volghens jou moeten handelen?

Advertisement