"Je hebt je leven verpest": een meisje werd bekritiseerd omdat ze op 19-jarige leeftijd een echtgenote en moeder is van 4 kinderen

Janine image
door Janine

09 December 2021

"Je hebt je leven verpest": een meisje werd bekritiseerd omdat ze op 19-jarige leeftijd een echtgenote en moeder is van 4 kinderen
Advertisement

Veel mensen op sociale netwerken besluiten zichzelf bloot te geven en sommige aspecten van hun leven te delen: ze doen het omdat ze het leuk vinden om te delen, omdat ze willen discussiëren of mensen willen ondersteunen die zich in dezelfde situatie bevinden. Maar jezelf blootgeven op sociale netwerken betekent bereid zijn om ongevraagde kritiek en meningen te accepteren, geuit door mensen die - kennelijk - anders denken en daarom denken het recht te hebben om te oordelen. Een jonge 19-jarige vrouw werd fel bekritiseerd omdat ze "met haar geluk pronkte": de vrouw, echtgenote en moeder van 4 kinderen, kreeg te horen dat ze "haar leven had verpest".

via TikTok / mamaclaire

Advertisement
TikTok / mamaclaire

TikTok / mamaclaire

De jonge vrouw plaatste video's op TikTok, waar ze toont gelukkig te zijn met haar leven: Claire is een getrouwde vrouw en moeder van 4 kinderen, en ze vindt het leuk om haar leven op sociale media te vertellen. Haar persoonlijke verhaal is echter het onderwerp geweest van veel kritiek. Gebruikers, die zich niet kunnen voorstellen hoe een jonge vrouw al zoveel verantwoordelijkheden heeft, hebben haar er zelfs van beschuldigd dat ze haar leven heeft verpest. Ze schrijven haar dat ze over een paar jaar spijt zal hebben dat ze alles zo snel heeft gedaan en dat ze zal begrijpen dat ze de beste jaren van haar leven heeft verspild. Maar Claire lijkt niet veel belang te hechten aan de kritiek en meningen van anderen, en ze vindt niet dat ze een verkeerde levensstijl heeft, ook al wordt die niet door iedereen gedeeld: er zijn mensen die ervoor kiezen om op oudere leeftijd een gezin te stichten, en degenen die zich al op jonge leeftijd klaar voelen om bepaalde verantwoordelijkheden te dragen. De vrouw vertelde:

Advertisement
TikTok / mamaclaire

TikTok / mamaclaire

"Ik kreeg mijn zoon Luke toen ik 18 was en zijn vader ging toen ergens anders wonen”, schreef de jonge vrouw op haar TikTok-profiel en voegde eraan toe: "Ik ontmoette mijn huidige man toen Luke 3 of 4 maanden oud was en we trouwden kort daarna", voegde ze eraan toe. Haar huidige echtgenoot had al twee kinderen, die deel uitmaakten van het gezin. Het stel verwacht nu hun eerste kind samen. Dit is misschien niet het leven van een gewone 19-jarige, maar Claire is zo gelukkig: ze heeft een mooie en hechte familie en ze zou niet gelukkiger kunnen zijn. Ze heeft veel kritiek gekregen, maar ook veel steun: iedereen is vrij om zijn eigen beslissingen te nemen en het leven te leiden dat hij of zij wil. Volgens sommige ondersteuners verbergen de berichten van de haters in werkelijkheid alleen maar jaloezie.

Advertisement