Hij berooft een bank, loopt naar buiten en stort het geld in de geldautomaat: gearresteerd

Janine image
door Janine

25 December 2021

Hij berooft een bank, loopt naar buiten en stort het geld in de geldautomaat: gearresteerd
Advertisement

Elke zorgvuldige spaarder weet het maar al te goed: je geld veilig bewaren is de eerste regel om de juiste gemoedsrust te garanderen. Waarschijnlijk was dit de gedachte van de man die de hoofdpersoon is van het verhaal dat we je gaan vertellen, een episode die als we het als merkwaardig zouden definiëren, een understatement is, en die in korte tijd het web rond is gegaan, waardoor veel mensen hun ogen uitkeken en zich vermaakten.

De man waar we het over hebben is een voorzichtige en zorgzame overvaller die, zodra hij illegaal het geld van de bank heeft gehaald, het nodig achtte om naar buiten te gaan en in plaats van weg te rennen, besloot bij de geldautomaat buiten te stoppen. De reden? Hij moest het geld van de overval op zijn rekening storten!

via Delaware State Police

Advertisement
Delaware State Police

Delaware State Police

We verzekeren je dat we geen verzonnen verhaal vertellen, hoewel we moeten toegeven dat, als je het zo leest, je echt zou denken dat het een grap is. Toch is dit niet het geval, zozeer zelfs dat het nieuws werd verspreid door de politie van Delaware in de Verenigde Staten. De hoofdpersoon heet McRoberts Williams, hij is 44 jaar oud en had, gezien zijn verleden, wat geslepener kunnen zijn in zijn criminele project.

Volgens wat de politie zei, gebeurde dit alles in de ochtend van zaterdag 11 december 2021, bij de Wells Fargo Bank in Wilmington. De politie kreeg een telefoontje dat wees op een overval. Williams zou de bank zijn binnengelopen en, nadat hij een 25-jarige kassier had benaderd, haar een briefje hebben gegeven waarin stond dat hij daar was om de bank te beroven.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Zonder al te veel aarzeling gehoorzaamde de werkneemster en overhandigde het geld aan de 44-jarige. Om hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk gemaakt, maar wat wel zeker is, is dat de man kort daarna de bank verliet. Als je op dit moment aan zijn ontsnapping denkt, heb je het helemaal mis, want in plaats van weg te rennen, heeft Williams het nodig geacht om even te stoppen, precies daar waar zich een geldautomaat bevond om contant geld te storten.

Het duurde echter niet lang voordat de politie ter plaatse was. De agenten kwamen direct in actie om Williams op te sporen, die zich inmiddels had gerealiseerd dat hij moest vluchten. Zijn inspanningen leverden echter niet veel goeds op, aangezien de politie hem al snel inhaalde en arresteerde. Beschuldigd van tweedegraads overval, werd een borgsom van $6.000 voor hem vastgesteld.

Kortom: iets dat hij had kunnen voorkomen, dat van het storten van het gestolen geld bij de geldautomaat, en die qua scherpzinnigheid zeker niet de beste was! Wat vind jij van deze overvaller?

Advertisement