Een gouden ring ontdekt met een van de eerste afbeeldingen van Jezus: het werd gevonden in een oud wrak - Curioctopus.nl
x
Een gouden ring ontdekt met een van…
Hij koopt een verpakking sla en vindt er een kikkertje in: het is nu zijn huisdier (+ VIDEO) In Japan zijn er bedrijven die je spoorloos kunnen laten verdwijnen

Een gouden ring ontdekt met een van de eerste afbeeldingen van Jezus: het werd gevonden in een oud wrak

29 December 2021 • Door Janine
1.486
Advertisement

Wanneer we met bepaalde ontdekkingen worden geconfronteerd, kunnen we niet anders dan sprakeloos blijven voor de charme en suggesties die ze ons overbrengen. Dit is het geval met de ongelooflijke schat waarover we je gaan vertellen, gevonden in wat lijkt op een klassieke scène uit een piratenfilm.

Vier oude schepen in de diepten van de Middellandse Zee, vol schatten uit de Romeinse tijd, waaronder een gouden ring met een afbeelding die als we het belangrijk zouden noemen vanuit historisch oogpunt - en niet alleen - een understatement zou zijn. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Dit is wat de archeologen hebben gevonden.

via: BBC

De ontdekking vond plaats in Israël, voor de kust van de Middellandse Zee van de havenstad Caesarea. In die wateren, op een diepte van zo'n vier meter, doken de onderzoekers van de Eenheid voor Mariene Archeologie, nadat een aantal oude objecten hun aandacht al enkele maanden hadden getrokken.

Honderden zilveren en bronzen munten, daterend uit zowel de Romeinse tijd als de Middeleeuwen, maken deel uit van wat we gerust een ​​echte schat kunnen noemen. Wat deze objecten nog interessanter maakte, is dat ze aan boord waren van de wrakken van twee schepen die daar in verschillende perioden waren gezonken, de Romeinse en de Mammelukken, de laatste recenter.

Een ontdekking die op zichzelf al vol sensatie en charme is, aangevuld met een van de kostbare voorwerpen die in het water worden gevonden. In feite vonden de onderzoekers tussen munten, maskers, beeldjes en oude vazen ​een Romeinse gouden ring met een groene edelsteen, die de figuur toont van een herder die een schaap op zijn schouders draagt.

Als je aan een ietwat "mysterieus" figuur denkt, zit je op het verkeerde spoor. De reden? Op die ring staat een van de vroegst bekende afbeeldingen van Jezus. Volgens de onderzoekers maakte de ring mogelijk deel uit van het erfgoed van een lid van de vroegchristelijke gemeenschappen van Caesarea.

Advertisement

"Op de edelsteen is de afbeelding van de Goede Herder gegraveerd - zei Robert Cole, een van de archeologen die bij de ontdekking betrokken waren - wat echt een van de eerste symbolen van het christendom is. Deze ring is uitzonderlijk".

"De schepen lagen waarschijnlijk daar vlakbij voor anker en kunnen schipbreuk hebben geleden door een storm", legt Jacob Sharvit, een van de andere archeologen van het team, uit.

Kortom: een werkelijk sensationele vondst, die eens te meer de rijkdom aan onderwatervondsten van bepaalde plekken bevestigt. Een van hen is zeker Israël, wiens kusten nog steeds veel troeven verbergen die deel uitmaken van het internationale culturele erfgoed, net als deze buitengewone ring.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt