"Ik wil niet dat mijn schoonmoeder alleen is met mijn dochter": de bekentenis van een moeder

Janine image
door Janine

03 Januari 2022

"Ik wil niet dat mijn schoonmoeder alleen is met mijn dochter": de bekentenis van een moeder
Advertisement

Grootouders kunnen niet de rol van ouders op zich nemen ten opzichte van hun kleinkinderen. Het is zeker geen algemeen geldende regel, aangezien elke familie een andere geschiedenis heeft. Maar als ouders aanwezig zijn en een actieve rol spelen in het leven van hun kinderen, moeten grootouders hun rol spelen en de ouders de belangrijke beslissingen laten nemen. Een vrouw vertelt op Reddit over de ruzie die ze had met haar schoonmoeder, de grootmoeder van haar dochter. De vrouw werd boos omdat de schoonmoeder haar rol en de keuze die ze voor haar dochter maakte niet respecteerde, en kwam daarmee tot een drastische conclusie.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Wat was de belangrijkste reden voor de ruzie? De gaatjes in de oren van de dochter van net 10 maanden. Dit is wat er gebeurde:

“Mijn man en ik hebben een dochtertje van 10 maanden. Sinds haar geboorte heeft mijn schoonmoeder me gevraagd wanneer ik gaatjes in haar oren wil laten zetten. Ik ga haar oren pas piercen als ze het vraagt ​​(dus zeker niet nu, ze kan nog niet eens praten). Ze zegt dat het hypocriet van mij is en dat "het nu beter is, want ze zal het zich niet herinneren". Een paar weken geleden zorgde mijn schoonmoeder voor de baby. Terwijl ik de trap af liep, hoor ik haar zeggen dat "ze gingen winkelen en mooie oorbellen voor haar zou gaan kopen". Ik liep de kamer binnen en vertelde haar in niet mis te verstane bewoordingen dat dit niet zou gebeuren, en als ik haar niet kan vertrouwen om mijn beslissingen over mijn dochter te respecteren, zou ik iemand anders zoeken om voor haar te zorgen."

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De vrouw heeft daarom besloten haar schoonmoeder niet voor haar dochter te laten zorgen: ze staat wel toe haar te bezoeken, maar laat haar niet alleen zijn met de baby. De schoonmoeder heeft haar vertrouwen verloren en de vrouw heeft uit angst besloten dat de schoonmoeder de baby alleen mag zien in het bijzijn van andere mensen. De man van de vrouw en zijn zussen vinden dat ze overdrijft, en ze vraagt ​​zich af of dat echt zo is of dat haar gedrag begrijpelijk is. Gaatjes in de oren zijn iets belangrijks: er zijn mensen die vinden dat ze moeten worden doorboord als de kinderen klein zijn - zodat ze kunnen wennen aan de nieuwe accessoires - en mensen die denken dat het een keuze is die aan de kinderen is, wanneer ze groot genoeg zijn om te beslissen. De gebruikers staan ​​in ieder geval achter de beslissing van de moeder: de grootmoeder kan en mag niet over de grenzen gaan en beslissingen nemen voor de ouders. Wat denk jij ervan?

Advertisement