"Ze is te dik, ze moet afvallen": de vader wil dat zijn dochter minder eet, maar de moeder is tegen

Janine image
door Janine

04 Januari 2022

"Ze is te dik, ze moet afvallen": de vader wil dat zijn dochter minder eet, maar de moeder is tegen
Advertisement

Niet alle stellen kunnen altijd met elkaar opschieten en ruzies ontstaan ​​vaak uit tegenstrijdige meningen. De manier van opvoeden van kinderen kan aanleiding geven tot onenigheid, en wat te doen in deze gevallen? Het doel moet zijn om de beste beslissing voor de kinderen te nemen, maar wat als de twee ouders er verschillend over denken? Een moeder vertelde haar verhaal over een 11-jarig meisje op Reddit. De aanleiding voor de ruzie met haar man betreft de voeding van de dochter: de man beweert dat het kind "te dik" is en dat ze minder moet eten, maar de vrouw weigert de porties van haar eten te verkleinen.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De moeder wil dat haar dochter bewust eet en wil haar voorlichting geven over gezond eten; de vader daarentegen neemt liever zijn toevlucht tot drastische maatregelen. Laten we eens kijken wat de moeder zegt, ons vertellend over de relatie die zij en haar man hebben met eten.

“De ouders van mijn man waren tijdens het opgroeien erg streng met eten. Ze beperkten hem tot wat hij mocht eten en leerden hem niet hoe hij een goede relatie met eten moest hebben. Hij kwam veel aan omdat hij alles at wat hij als kind niet kon eten en geen gevoel voor zelfregulering had. Aan de andere kant verboden mijn ouders thuis elke discussie over voeding en classificeren ze eten niet als goed of slecht, en daarom heb ik een zeer goede relatie met eten”.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De vrouw gaat verder en vertelt over het probleem dat de aanleiding was voor de discussie:

“Mijn man en ik hebben een dochter van 11 jaar. Ze was nooit een mager meisje, maar ze heeft een perfect gezond gewicht voor haar leeftijd en lengte. Ze heeft onlangs een groeispurt gehad, ze had meer eetlust en eet vanalles, maar iets grotere porties. Terwijl ze groter wordt, is ze duidelijk wat aangekomen, maar ze doet aan sport. Desondanks wil mijn man haar porties gaan verminderen, maar ik heb nee gezegd." De man wil niet dat zijn dochter nog meer aankomt, aangezien hij haar al "dik" vindt, terwijl de vrouw wil dat haar dochter een gezonde relatie met eten heeft en haar niet wil beperken: ze is bang dat dit haar problemen zou kunnen veroorzaken in de toekomst, en het paar is er nog niet in geslaagd om een ​​akkoord te vinden. Wat vind jij? Aan welke kant sta jij?

Advertisement