Deze tweeling werd op verschillende dagen, maanden en jaren geboren: de zeldzame en bijzondere bevalling van een vrouw

Janine image
door Janine

04 Januari 2022

Deze tweeling werd op verschillende dagen, maanden en jaren geboren: de zeldzame en bijzondere bevalling van een vrouw
Advertisement

Als we aan het woord "tweeling" denken, is het eerste beeld dat in ons opkomt dat van twee mensen die praktisch tegelijkertijd geboren zijn, die veel delen in het leven, te beginnen met het gezin, het genetisch erfgoed en de dag waarop ze hun verjaardag vieren. Maar in het merkwaardige geval van de twee Californische kinderen waarover we je gaan vertellen, is dat niet helemaal zo.

Zou je ooit denken dat een tweeling op verschillende dagen, maanden en jaren hun verjaardag kunnen hebben? Het is ongetwijfeld een zeldzame situatie, maar het kan gebeuren. De baby's in kwestie werden namelijk binnen een paar minuten geboren: een minimaal maar beslissend verschil, aangezien bij de burgerlijke stand de ene in 2021 en de andere in 2022 werd geboren!

via Natividad/Twitter

Advertisement

De merkwaardige tweelinggeboorte vond plaats in Californië, in het Navidad Medical Center van Salinas. Fatima Madrigal en Robert Trujillo kregen een jongen en een meisje, en we zijn er zeker van dat je al hebt begrepen wat de geboortedata van beide waren. Het meisje, Aylin Yolanda genaamd, werd geboren in de allereerste minuten van 1 januari 2022, terwijl haar tweelingbroer, Alfredo Antonio, slechts 15 minuten eerder werd geboren, dat wil zeggen rond 23:45 uur op 31 december 2021.

Niet alleen de dag dus, maar ook de maand en het jaar zijn bij deze twee kleintjes verschillend. Volgens wat werd gemeld door de kliniek, die de bijzondere geboorte op Twitter aankondigde, is het "een kans op 2 miljoen".

"Het is echt ongelooflijk dat ze een tweeling zijn en zulke verschillende verjaardagen vieren - was de opmerking van Fatima, de nieuwe moeder - we waren allemaal verrast en blij".

Advertisement
Bridget Coila/Flickr - Not the actual photo

Bridget Coila/Flickr - Not the actual photo

Het lijdt geen twijfel dat de twee kinderen vanaf hun geboorte al een zeldzame en gedenkwaardige eigenschap met zich meedragen, waardoor ze al een paar dagen na hun geboorte beroemd werden. Hun verhaal ging in feite meteen het web rond en trok de aandacht en commentaren van veel mensen. Het is bijna overbodig om ons eraan te herinneren dat wat er tussen tweelingen wordt gecreëerd een heel speciale relatie is, en in dit geval nog meer.

Blijdschap en verbazing werden ook uitgesproken door de medische staf van het ziekenhuis. "Het is een van de meest memorabele geboorten uit mijn hele carrière", zei dr. Ana Abril Arias. Hoewel er in het verleden al soortgelijke episodes in de wereld zijn geweest, is het zeker merkwaardig en zeldzaam dat dit gebeurt. We wensen deze Californische tweeling het allerbeste toe!

Advertisement