Ze is de oudste moeder ter wereld: ze kreeg haar dochter op haar 66e

Janine image
door Janine

23 Januari 2022

Ze is de oudste moeder ter wereld: ze kreeg haar dochter op haar 66e
Advertisement

Is er een juiste leeftijd om kinderen te krijgen? Er lijkt geen twijfel te bestaan ​​over het antwoord, maar het is duidelijk dat hoe meer jaren er verstrijken, hoe moeilijker het voor een vrouw wordt om zwanger te worden en een zwangerschap te voltooien. Adriana Iliescu gaf de wens om moeder te worden nooit op en toen ze in 2005 - op 66-jarige leeftijd - haar droom realiseerde, ging het nieuws de wereld rond. De reden? Ze is de oudste moeder ter wereld.

Advertisement
Prima TV/Facebook

Prima TV/Facebook

Toen ze jonger was, had Adriana de kans niet om kinderen te krijgen: ze scheidde van haar man en concentreerde zich op haar baan als universitair docent in Roemenië. Vanaf 37-jarige leeftijd had ze echter een kinderwens, maar ze had geen partner en - destijds - was er geen mogelijkheid tot in-vitrofertilisatie. Pas toen de vrouw 57 was, werd dit een mogelijkheid in Roemenië, maar haar eerste zwangerschap - in 2000 - mislukte.

Aan kritiek en vragen geen gebrek: hoe is het mogelijk dat de vrouw een dochter heeft kunnen krijgen? Zal ze in staat zijn om haar op te voeden en haar te volgen in haar ontwikkeling? De vrouw wendde zich tot een arts voor de behandeling en slaagde erin zwanger te worden van een drieling: twee overleefden het echter niet en Eliza werd dus enig kind. Ondanks de moeilijkheden weten we dat Eliza's geboorte het gelukkigste moment in Adriana's leven was. De baby werd te vroeg geboren en bracht veel tijd onder observatie door, maar ze bleek al snel een sterke en moedige baby te zijn. In 2010 begon Adriana over haar moederschap te praten, en te reageren op kritiek: mensen vonden haar namelijk te oud en haar gebaar om een ​​dochter te krijgen te egoïstisch. Maar Adriana zei dat ze zich nu veel jonger voelt en de kracht heeft om haar dochter te ondersteunen.

Advertisement
scoalasfcalinic/Instagram

scoalasfcalinic/Instagram

Hoewel velen nog steeds denken dat Adriana de oma van Eliza is, hebben de twee een uitstekende band opgebouwd: Eliza is nu een tiener en toont zich altijd gelukkig en vol energie. Aan de andere kant heeft Adriana er altijd alles aan gedaan om haar gelukkig te maken en een goede moeder te zijn. Adriana is nu 83 jaar oud en haar dochter is 17: ze hoopt dat ze nog veel tijd met haar dochter kan doorbrengen, maar ze heeft ervoor gezorgd dat Eliza - als ze er niet meer is - in goede handen is en belangrijke referentiefiguren heeft.

Advertisement