Ze laat haar zoon rennen op de loopband: als hij de 12.000 stappen niet haalt, mag hij geen videogames spelen

Janine image
door Janine

01 Februari 2022

Ze laat haar zoon rennen op de loopband: als hij de 12.000 stappen niet haalt, mag hij geen videogames spelen
Advertisement

Zijn er echt betere opvoedingsmethoden dan andere, wanneer we beslissen hoe we met kinderen om moeten gaan? Waarschijnlijk is het antwoord ja, maar als je een soortgelijke vraag zou stellen aan een reeks ouders, zijn we er zeker van dat elk van hen je een ander standpunt zou geven. Het thema is namelijk zo breed en rijk aan nuances dat het bijna onmogelijk is om een ​​universeel beeld te schetsen.

Toch moeten bepaalde vaste punten altijd hetzelfde zijn, ook al is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld: zou je je kinderen ooit op een loopband laten rennen om de kans te krijgen om in het weekend videogames te spelen? Als je “nee” hebt geantwoord, kun je het misschien niet goed vinden met de moeder waarover we je gaan vertellen, de hoofdrolspeelster van een ongebruikelijke educatieve oplossing, die voor uitgebreide discussies op internet heeft gezorgd.

via themarienfam/TikTok

Advertisement
themarienfam/TikTok Screenshot

themarienfam/TikTok Screenshot

De scène is er een die onmiddellijk alle referenties heeft om viraal te gaan. Op haar TikTok-account toonde de vrouw die bekend staat als “themarienfam” een scène die voor haar verre van vreemd is: haar zoon die op een loopband rent, met als doel 12.000 stappen op één dag te halen, zodat hij een paar videogames kan verdienen.

Ben je verbaasd? Wacht om het te zeggen want de Amerikaanse moeder in kwestie, die samen met haar 4 kinderen in Albuquerque, in New Mexico woont, wees er meteen op dat dit een systeem is dat ze bedacht heeft om ervoor te zorgen dat haar kinderen gezond blijven, geen zittend leven leiden en vooral dat ze leren om activiteiten te verdienen die, als ze teveel worden beoefend, op de lange termijn zelfs schadelijk kunnen zijn.

Advertisement
themarienfam/TikTok Screenshot

themarienfam/TikTok Screenshot

Uitstekende bedoelingen dus vanuit haar oogpunt, zelfs als de meeste mensen die op TikTok de mogelijkheid hadden om de video te bekijken die door "themarienfam" werd gedeeld, deze beslissing van haar niet konden waarderen. Er waren zelfs mensen die in dit opzicht de vrouw fel bekritiseerden en haar beschuldigden van een activiteit die, in plaats van opvoedkundig, een echte straf is, op zijn zachtst gezegd overdreven.

Hoewel je in de video het kind op de loopband ziet, legde de vrouw later uit dat het doel van 12.000 stappen niet alleen bereikt moet worden door dat hulpmiddel te gebruiken, maar ook door normaal te lopen. Dat zijn immers de stappen die een opgroeiende jongere elke dag moet zetten om gezond te blijven.

themarienfam/TikTok Screenshot

themarienfam/TikTok Screenshot

"Ze kunnen in totale autonomie kiezen", zei de moeder, en legde uit dat, als haar kinderen in het weekend videogames willen spelen, ze de "noodlottige" 12.000 stappen moeten bereiken; als ze niet willen lopen, geen videospelletjes. Naast de kritiek van veel mensen op dit systeem, waren er ook veel andere mensen die het werk van de Amerikaanse moeder prezen, die als voorbeeldig werd beschouwd uit naam van goede opvoeding en gezondheid van de kleintjes.

Wat denk jij? Is dit overdreven of niet?

Advertisement