Hij verbaast zich over hoeveel zijn vriendin verdient en vraagt ​​haar de helft van de hypotheek te betalen: ze weigert

Janine image
door Janine

17 Februari 2022

Hij verbaast zich over hoeveel zijn vriendin verdient en vraagt ​​haar de helft van de hypotheek te betalen: ze weigert
Advertisement

Als het om geld gaat, verloopt niet altijd alles soepel tussen mensen, ook al zijn ze verbonden door stabiele en geconsolideerde relaties. Het zal iedereen wel eens zijn overkomen, vroeg of laat, om het niet eens te zijn met een familielid of partner wanneer je het over de financiën moet hebben. En juist bij die gelegenheden is een grote inspanning nodig om te proberen de situatie niet te laten ontaarden in heftige discussies.

De vrouw die op Reddit besloot stoom af te blazen en te vertellen wat er tussen haar en haar vriend gebeurde toen de man hoorde hoe hoog haar salaris was, weet er alles van. Het is niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend om te accepteren dat mensen om ons heen meer verdienen dan wij, en het lijkt erop dat de jonge man in kwestie het niet eens was met het feit dat zijn vriendin ruim 150% meer verdient dan hem. Wat deed hij als reactie? Hij vroeg haar om bij te dragen aan een aantal onkosten, en van daaruit begon de discussie. Laten we eens kijken.

via BusinessSubstantial7/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vrouw, op Reddit bekend als BusinessSubstantial7, is social media manager van beroep, terwijl haar partner arts is. Volgens wat ze zei, hebben de twee besloten om samen te gaan wonen, in een huis dat de man heeft gekocht en waarvoor hij een hypotheek betaalt. Voordat de grote stap werd gezet, was het echter tijd om de financiën te bespreken en daar begonnen de eerste meningsverschillen.

"Toen ik hem vertelde hoeveel ik verdien - schreef de vrouw - lachte hij en antwoordde dat ik hem moest vertellen hoeveel ik per maand verdien, niet per jaar. Ik zei nee, dit is hoeveel ik per maand verdien. Zijn schok was begrijpelijk voor me: Ik verdien 150% van zijn salaris".

"Toen de eerste schok voorbij was - vervolgde de jonge vrouw - vertelde hij me dat het fantastisch is, omdat ik nu de helft van zijn hypotheek kan betalen. Op dat moment was ik een beetje verrast. Ik bedoel, het is niet dat ik helemaal niet van plan was om bij te dragen. Ik zou graag boodschappen hebben gedaan, rekeningen betalen, koken en schoonmaken omdat mijn werk zoveel lichter is dan dat van hem. Dus ik vertelde dit allemaal en verklaarde dat ik niet de helft van zijn hypotheek zou betalen."

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Een antwoord dat de man niet echt kon waarderen. Volgens hem had zijn vriendin eigenlijk op zijn minst moeten bijdragen aan de termijnen, gezien de hogere verdiensten die ze ontvangt. "Ik antwoordde dat het een beetje oneerlijk is, want als we uit elkaar gaan, heeft hij een huis en blijf ik met niets achter", is in de post te lezen. En op dat moment dacht ze aan een compromis. “Ik vertelde hem dat ik het hele huis zou inrichten en de boodschappen zou doen, koken en schoonmaken, en dat we de rekeningen zouden verdelen. Maar hij stond er nog steeds op dat ik de helft van de hypotheek zou betalen.”

Na dit heen en weer gediscussieer werd de man boos op zijn vriendin, vastbeslotener dan ooit om haar om die hypotheekbijdrage te vragen. Daarom heeft de jonge vrouw besloten om alles op internet te vertellen en om een ​​mening te vragen van gebruikers die haar verhaal hebben gelezen. En zoals zo vaak zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden dat ze gelijk heeft om te weigeren te betalen, terwijl anderen beweren dat ze meer financieel had moeten bijdragen. "Het huis is van hem, de hypotheek staat op zijn naam, hij moet betalen", schreef iemand; "Het is juist dat je de helft van die termijnen betaalt aangezien je in zijn huis woont en zoveel geld verdient", was de opmerking van een ander.

Wat denk jij ervan? Was het terecht om te weigeren?

Advertisement