Hij heeft een reis naar de ruimte gewonnen, maar kan niet vertrekken omdat hij te veel weegt

Janine image
door Janine

11 Februari 2022

Hij heeft een reis naar de ruimte gewonnen, maar kan niet vertrekken omdat hij te veel weegt
Advertisement

Wie heeft er nooit van gedroomd om minstens één keer in zijn leven door de ruimte te reizen? Natuurlijk: misschien zou niet iedereen de moed hebben, maar het idee om onze planeet van bovenaf te observeren is zeker suggestief. Een geluk dat echter niet voorhanden is: als we bedenken hoeveel mensen de aarde bevolken, zullen we beseffen dat slechts een heel klein deel van hen met trots kan zeggen dat ze daarboven zijn geweest.

De 43-jarige Kyle Hippchen, piloot en liefhebber van de luchtvaart die er zijn hele leven van gedroomd heeft de ruimte te kunnen ervaren, hoopte ook weer bij die groep te horen. Met de ruimtemissies van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk dat daadwerkelijk met ruimtetoerisme begon, leek die droom voor hem uit te komen. Dat gebeurde echter niet: de man moest het opgeven en de hele gebeurtenis liep uit op een enorme teleurstelling.

via Washington Examiner

"I’m insanely disappointed. But it is what it is," Kyle Hippchen said, after coming forward as the real winner of a spot on September's all-civilian mission.

Pubblicato da Washington Examiner su Venerdì 28 gennaio 2022

Kyle werd geselecteerd uit maar liefst 72.000 mensen om deel te nemen aan de eerste SpaceX-lancering met toeristen. De man geloofde echt dat hij een reële kans had om te vertrekken, nadat hij ongeveer $600 had geïnvesteerd om verschillende kaartjes voor de wedstrijd te kopen. En zijn inspanningen hadden zijn vruchten afgeworpen, want ook hij was gekozen uit al die aspirant-ruimtereizigers.

Advertisement
Official SpaceX Photos/Flickr - Not the actual photo

Official SpaceX Photos/Flickr - Not the actual photo

Alles leek dus in kannen en kruiken te zijn, ware het niet dat een detail de man helaas niet toestond te vertrekken. Stel je voor hoe je je moet voelen als ze je zo'n ongelooflijke overwinning zouden communiceren en dan, kort daarna, ontdekt dat je niet kunt deelnemen omdat je lichaamsgewicht te hoog is.

Het klinkt ongelooflijk, maar dat is precies wat er gebeurde met Hippchen, die ongeveer 149 kg weegt en de limiet van 113 kg ver heeft overschreden, het maximale gewicht dat is toegestaan ​​om deel uit te maken van de ruimtebemanning. Onnodig om stil te staan ​​bij de teleurstelling van de man, die in een oogwenk alle dromen van dat sensationele avontuur in rook zag opgaan.

Kyle Hippchen won a sweepstakes for a ride in space. Then he gave his seat to his college roommate.

Pubblicato da AP su Mercoledì 26 gennaio 2022

"Ik was echt heel teleurgesteld - vertelde Kyle - maar zo gaan die dingen. Ik heb geprobeerd te begrijpen of en hoe ik in zes maanden 36 kg zou kunnen verliezen, het is mogelijk, maar het is zeker niet gezond".

In wat door velen is beschreven als een daad van ongelooflijke vrijgevigheid, heeft Hippchen besloten zijn plaats af te staan aan een vriend, Chris Sembrowski. De twee kennen elkaar al heel lang, ze waren kamergenoten op de universiteit en hebben altijd een passie voor ruimtevaart en luchtvaart gedeeld.

Libreshot - Not the actual photo

Libreshot - Not the actual photo

"Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor de kans die hij me heeft gegeven", aldus de man. Kortom: Kyle kon niet vertrekken, maar hij gaf iedereen blijk van een grote en zeldzame goedheid van geest.

Hoe zou jij je in zijn plaats hebben gevoeld?

Advertisement