De rij-examinator ontzegt haar het rijbewijs zonder zelfs maar in de auto te stappen: “het is te vies"

Janine image
door Janine

13 Februari 2022

De rij-examinator ontzegt haar het rijbewijs zonder zelfs maar in de auto te stappen: “het is te vies"
Advertisement

Wanneer je de juiste leeftijd hebt bereikt om te beginnen met autorijden, is het eerste wat je wilt natuurlijk je rijbewijs halen. Het is niet altijd gemakkelijk om te slagen: het is noodzakelijk om op theoretisch en praktisch niveau te studeren en je voor te bereiden, de regels van de weg tot in de perfectie te leren en te slagen voor het schriftelijke examen, en vervolgens het rijexamen af te leggen in aanwezigheid van een examinator. Dit is een delicaat moment, waarbij verschillende dingen mis kunnen gaan: slecht inparkeren, niet voldoende in de achteruitkijkspiegel kijken, verkeerd keren en vaarwel rijbewijs, en de auto zelfstandig te gebruiken.

Wat er in Lancashire is gebeurd, heeft daar echter niets mee te maken: een jong meisje zag haar droom om haar rijbewijs te halen in duigen vallen nog voordat ze de motor startte.

via The Sun

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Paul Turner, de vader van de 17-jarige tiener, vertelt over deze bizarre episode. De man zei dat zijn dochter geschokt was door de gebeurtenis, die haar in tranen achterliet.

Het meisje was, na maanden wachten, eindelijk klaar om het rijexamen af ​​te leggen. De examinator weigerde echter in de auto te stappen en stond haar zelfs niet toe om het te proberen. De reden? De auto was "te vies", aangezien er verschillende restjes gum op de passagiersmat lag.

De auto was uiteraard die van de rijschool en volgens Turner was de auto absoluut schoon, op die hele kleine restjes gum na, die waarschijnlijk waren gevallen toen de instructeur iets uit zijn agenda had geschrapt.

 

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

"De documenten lagen niet op de stoel of waar de examinator had kunnen zitten. Het is niet alsof er overal zakjes en lege blikjes lagen, het is belachelijk", zei de verontwaardigde vader.

Op dat moment kwam de instructeur van de jonge kandidate tussenbeide om te proberen de situatie op te lossen, maar er was niets aan te doen. Een tien minuten durende tirade eindigde met het arme meisje dat gezakt is, dat zelfs het tot dan toe uitgegeven geld niet terug zal krijgen.

"Ze heeft lang gespaard, ze heeft het voor zichzelf gespaard, voor haar eerste auto, en dit is heel oneerlijk", vervolgt Paul Turner. “Aan het einde van haar studie in de zomer zullen haar kansen op een baan worden beperkt als ze niet kan autorijden.”

 

Pexels

Pexels

Een mededeling van het Driver and Vehicle Standards Agency meldt: "DVSA's prioriteit is om onze klanten en personeel te beschermen en de verspreiding van COVID-19 te stoppen. Er zijn richtlijnen uitgevaardigd dat auto's die bij rijexamens worden gebruikt, eerst moeten worden schoongemaakt om de kans op infectie te verkleinen. Rijexamens gaan niet door tenzij alles is gedaan om de openbare veiligheid te waarborgen. De richtlijn voor mensen die willen afrijden, is dat ze vooraf de binnenkant van de auto moeten schoonmaken."

Ongetwijfeld is de hygiëne van besloten ruimtes essentieel, maar kunnen kleine stukjes rubber worden beschouwd als een geldige reden om het rijexamen te annuleren? Wat denk jij?

 

Advertisement