Hij werd geboren in 1901 en vierde zijn 121e jaar: hij zou de oudste man ter wereld kunnen zijn

Janine image
door Janine

14 Februari 2022

Hij werd geboren in 1901 en vierde zijn 121e jaar: hij zou de oudste man ter wereld kunnen zijn
Advertisement

Wat is het geheim voor een lang leven? We zouden het allemaal graag willen weten en op een dag kunnen zeggen dat we erin geslaagd zijn om de eerbiedwaardige mijlpaal van een eeuw te bereiken en de honderd kaarsjes uit te kunnen blazen: naast een gezonde levensstijl moet je ook zeker hopen op geluk en een zekere aanleg hebben. Er zijn verschillende gevallen in de wereld van mensen ouder dan honderd jaar: de vrouw die het wereldrecord en het Guinness Book of Records heeft, is momenteel Kane Tanaka, een 119-jarige Japanse vrouw geboren op 2 januari 1903.

Er is echter iemand die haar wist te overtreffen: een man zei dat hij zijn 121e jaar heeft bereikt en gevierd.

via Mirror

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De oude man die het Guinness van Tanaka kon bemachtigen - die het record in 2019 vestigde - heet Andrelino Vieira de Silva en woont in Brazilië.

De man zegt honderdeenentwintig kaarsjes uit te hebben geblazen en is geboren op 3 februari 1901, de datum die op zijn identiteitskaart staat. Als zijn leeftijd zou worden vastgesteld, zou hij de titel van oudste man ter wereld krijgen.

De ruim honderdjarige toonde foto's van zijn verjaardagstaart, die hij vierde met enkele familieleden: op de taart staat zijn naam en de woorden "O terror do INNS", wat "de terreur van de INSS" betekent, Nationaal Instituut voor Braziliaanse Sociale Zekerheid, een instelling die zich bezighoudt met pensioenen voor ouderen.

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

De taart was een idee van Janaina Lemes de Souza, de kleindochter van de man, die 36 jaar oud is en hoofd boekhouding is. De vrouw zei dat het een groot voorrecht was om haar grootvader zo'n mijlpaal te zien bereiken: "Mijn dochter had de kans om een ​​overgrootvader te hebben. We waarderen elk moment met hem. Hij reist, gaat naar het café, doet alles. Hij is helder, actief, hij kookt zijn eten, zorgt voor zijn spullen.”

Janaina voegde eraan toe dat haar grootvader dol is op de forro, een typische dans in het noordoosten van Brazilië, en dat hij nooit zou stoppen met dansen.

De familie heeft zich niet bereid verklaard om de leeftijd van De Silva te certificeren, wat hem officieel de oudste man ter wereld zou maken als het zou worden vastgesteld.

Andrelino heeft zeven kinderen, dertien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen: zijn familie woont op hetzelfde stuk grond, dus aan gezelschap van dierbaren ontbreekt het hem zeker niet. Integendeel: de aanwezigheid van zijn dierbaren zou weleens zijn levenselixer kunnen zijn!

Advertisement