Haar dochter beledigt een dakloze man: ze laat haar midden in de winter buiten in een tent slapen

Janine image
door Janine

20 Februari 2022

Haar dochter beledigt een dakloze man: ze laat haar midden in de winter buiten in een tent slapen
Advertisement

Als het gaat om het opvoeden van kinderen, zijn er zoveel benaderingen die ouders kiezen. Hoe kun je een fout het beste doen begrijpen? Een vraag die veel mensen zich dagelijks stellen, en waar geen eenduidig ​​en universeel antwoord op bestaat.

Eén ding is zeker: er zijn mensen die een lichtere houding aannemen, misschien proberen te praten en hun standpunt duidelijk te maken, en er zijn mensen die besluiten voor drastischer oplossingen te kiezen. Net zoals die in de praktijk wordt gebracht door de alleenstaande moeder die de hoofdpersoon is van ons verhaal. Nadat ze haar dochter betrapte op het beledigen van een dakloze man met onvriendelijke woorden, moest ze wel iets doen en gaf haar een voorbeeldige straf.

via coolestthrowaway4/reddit

Advertisement
Clemens v. Vogelsang/Flickr - Not the actual photo

Clemens v. Vogelsang/Flickr - Not the actual photo

"Mijn dochters Jasmine en Jessica, 16 en 14 jaar, weten heel goed wat het betekent om met weinig te leven - schreef gebruiker @coolestthrowaway4 op Reddit, waarmee ze haar post begon - daarom was ik woedend toen ik zag wat mijn dochter Jessica had gedaan."

"Jasmine liet me een video zien van Jessica die een dakloze man beledigde en hem vertelde te stoppen met vragen om geld, bewerend dat hij het zelf zou kunnen verdienen als hij niet zo lui was." Deze persoon, volgens het verhaal van haar moeder, leefde buiten in de kou en voor haar dochter was dat niet zo erg. Dus besloot de vrouw dat het tijd was voor Jessica om verantwoordelijkheid te nemen voor haar woorden.

"Naast haar excuses aan te bieden aan de dakloze man en haar het geld te laten uitgeven om hem een ​​hotelkamer voor één nacht te betalen - vervolgde ze - schreef ik haar in als vrijwilligster bij een voedselbank en vertelde haar dat ze buiten zou slapen, in de tuin”.

"Ik deed de deur van haar kamer op slot, zette een tent op in de tuin, vulde die met dekens en deed er een slaapzak in, en toen vertelde ik haar dat als ze daar geen nacht in zou slapen, ik haar wekenlang haar telefoon niet zou laten gebruiken." Het meisje accepteerde haar straf, en 's morgens was haar houding zeker niet dezelfde als toen ze de dakloze beledigde.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ze klaagde dat ze slecht had geslapen en het koud had gehad - is te lezen in de post op Reddit - ik troostte haar en vroeg haar of ze het elke nacht wilde doen, net als de daklozen. Ze had spijt van haar acties en dezelfde dag bereidde ze grote maaltijden om te doneren aan mensen in nood die in de buurt van ons huis leven. Ik was trots op hoe ze reageerde”.

Een uitgesproken voorbeeldige straf, waarvoor de moeder niet gespaard bleef van kritiek. "Mijn zus vertelde me dat ik te hard was - zei ze - en dat ik me irrationeel gedroeg. Ik vraag me ook af of ik echt verkeerd was als moeder". De meeste gebruikers die haar verhaal lazen, waren het erover eens dat ze niet had overdreven.

"Het was een terechte straf - lezen we in de commentaren - je hebt je dochter voor de keus gesteld en het was een leerzame ervaring voor haar". Niet alle Reddit-gebruikers waren dezelfde mening toegedaan, met het argument dat ze niet zo ver had mogen gaan.

Wat zou jij deze moeder antwoorden? Heeft ze echt overdreven?

Advertisement