De jaren 2000: 10 mensen herinneren zich de meest populaire dingen die niet meer worden gebruikt

Janine image
door Janine

28 Februari 2022

De jaren 2000: 10 mensen herinneren zich de meest populaire dingen die niet meer worden gebruikt
Advertisement

Meer dan twintig jaar zijn verstreken, maar voor de tieners van die tijd - maar ook voor volwassenen en kinderen - zijn er objecten die onlosmakelijk verbonden zijn met de herinneringen aan de jaren 2000: het is onmogelijk om bijvoorbeeld de onverwoestbare Nokia 3310 mobiele telefoon te vergeten, de uitlopende olifantenbroek, duizelingwekkende sleehakken en gekleurde gels voor hanenkammen, het tijdschrift “Yes” voor meisjes en de Pokemon-collectie voor jongens. Dit zijn slechts enkele van de vele hoofdrolspelers die de geschiedenis van het begin van het nieuwe millennium hebben geschreven, maar die vandaag uit de mode zijn geraakt.

Gebruiker @BtownBrelooms vroeg gebruikers van het sociale platform "AskReddit" welke dingen in 2000 erg populair waren, maar die tegenwoordig nauwelijks meer worden gebruikt.

via Reddit

Advertisement

1. Blauwe oogschaduw

1. Blauwe oogschaduw

Pexels-Noth the actual photo

"Blauwe oogschaduw. Een meisje van de middelbare school kreeg eindelijk toestemming van haar ouders om make-up te gaan dragen. Ze zou de komende maand elke dag naar school komen en eruitzien als een blauwe panda", is de reactie van blikyjayy, een gebruiker die zich haar passie voor deze kleur op de oogleden uit het verleden herinnert!

Advertisement

2. Glitterspray

2. Glitterspray

Pixabay

"Glitter was overal. Haarglitter, bodyglitter, make-upglitter. Ik heb het sinds de jaren 2000 niet meer gezien", schrijft whiskylips88.

"Ja, het is waar, glitter was alles" antwoordt small acorns345.

3. GeoCities

3. GeoCities

GeoCities/Wikimedia commons

"Geocities was het helemaal in die tijd. Ik bouwde daar mijn website, stal de html en gebruikte die voor mijn domein. Dit was pre-sociale media. Als je je vreemde gedichten en wazige selfies met de webcam wilde delen, moest je je eigen website hebben." Gebruiker Juni herinnert zich de oude webhosting service, later overgenomen door Yahoo!

4. Cd's branden

4. Cd's branden

Pixabay

"Cd's waren toen nog op hun hoogtepunt, vooral de blanco cd's waarop je nummers kon branden en kon mixen", schrijft Jefftreth1993.

"Ik kan niet geloven hoeveel ik er moest weggooien nadat ik Netflix kreeg", zegt een andere gebruiker, terwijl ohwhatirony weemoedig zegt: "Ik vind het zo jammer dat er geen cd's meer in auto's worden gebruikt. Sommige van mijn vrienden hebben ze nog steeds en vinden het leuk om cd's voor andere mensen te branden."

5. Walkman

5. Walkman

Pixabay

DrunkenGojira denkt nog vaak aan de onvergetelijke walkman, die het een van de meest klassieke en beroemde "relikwieën" uit de jaren 2000 vindt.

Advertisement

6. Tamagotchi

6. Tamagotchi

Tomasz Sienicki/Wikimedia commons

"Ik weet dat het melodramatisch klinkt, maar ik was 10 jaar oud toen ik mijn tamagotchi kreeg en ik vond het geweldig. Ik hield het zelfs aan mijn bed als ik 's nachts ging slapen, op een dag droomde ik dat mijn stiefvader het zou weghalen en ik werd schreeuwend wakker. Dat was de goede oude tijd voor mij", zegt AdGlittering9727 over de beroemde virtuele kuikens, die nu terug zijn in een modernere versie.

"Ik moest de mijne weggeven; ik kon niet slapen omdat ik bang was dat ze me 's nachts nodig zou hebben", bekent Newyne in plaats daarvan.

7. Axe deodorant

7. Axe deodorant

Dannycas/Wimedia commons

Het leek alsof iedereen op de middelbare school door de fase van lichaamsspray moest gaan met Axe", schrijft zerbei.

Advertisement

8. Play station 2

8. Play station 2

Evan-Amos/Wikimedia commons

"Oh ja, het jaar waarin mijn ouders iedereen vertelden dat ik van “spelletjes” hield omdat ik om een ​​PS2 vroeg en drie dozen Monopoly kreeg voor Kerstmis. Slechtste kerst ooit", herinnert FishSauceFogMachine zich.

9. Jeans met lage taille

9. Jeans met lage taille

Lion Hirth/Wikimedia commons

Avy_v herinnert zich de jeans met een lage taille. “De sluitingen waren zo kort, en nu zijn ze zo ontzettend lang!" antwoordt de gebruiker Prof Zussywuss Brown.

Sommige vrouwen lijken het helemaal niet eens te zijn met hun "uitsterven", zoals Casey_ama_Cris: "De lage taille is de enige stijl die bij mij past, ik begrijp niet waarom we niet zowel de lage als de hoge taille kunnen hebben. De lage staat niet iedereen, maar de ander ook niet. Door dit probleem heb ik nu maar één spijkerbroek."

Advertisement

10. Telefooncellen

10. Telefooncellen

Pixabay

De herinnering aan de gebruiker Nyx_Replicante van 2000 betreft telefooncellen, die weliswaar niet helemaal verdwenen zijn, maar grotendeels zijn vergeten ten gunste van mobiele telefoons: wie heeft er geen één?

Advertisement