Stel besluit na jaren huwelijk apart te gaan wonen: “Het deed onze relatie heel goed”

Janine image
door Janine

04 Maart 2022

Stel besluit na jaren huwelijk apart te gaan wonen: “Het deed onze relatie heel goed”
Advertisement

Elke relatie is uniek en het zijn de koppels zelf die hun eigen regels bepalen: om de relatie te laten werken, is het belangrijk om gemeenschappelijke doelen te delen, dezelfde waarden te hebben maar vooral om de behoeften van de ander te respecteren. Of je nu besluit te trouwen of samen te wonen, kinderen te krijgen of niet, op het platteland of in de stad te gaan wonen, de keuzes moeten je beiden tevreden stellen en gestalte geven aan een rooskleurige toekomst samen. Compromissen zijn zeker nodig, maar waar het uiteindelijk om gaat, is het geluk van beide kanten.

Een vrouw uit New York deelde haar verhaal op sociale media en legde uit hoe zij en haar man een manier vonden om hun huwelijk stand te laten houden.

via The Sun

Advertisement
sanaakhand/TikTok

sanaakhand/TikTok

Sana Akhand is al bijna zeven jaar getrouwd met Adnan, waarna de twee besloten om in twee aparte appartementen te gaan wonen: een oplossing die een echt wondermiddel bleek te zijn voor hun relatie.

"We hebben zes en een half jaar samengewoond voordat we besloten om onze eigen regels te bepalen en te doen wat het beste werkt voor ons en onze liefdesrelatie”, zei de vrouw op internet, die meer dan een miljoen views kreeg.

Het stel trouwde toen de twee iets meer dan twintig jaar oud waren, na een relatie van een jaar en drie maanden, om tegemoet te komen aan de wensen van de familieleden. In feite komt Sana oorspronkelijk uit Zuid-Azië en in haar cultuur is het de gewoonte om te trouwen zodra ze was afgestudeerd aan de universiteit.

Advertisement
sanaakhand/TikTok

sanaakhand/TikTok

Aangezien zij en Adnan van elkaar hielden, dacht Sana dat het geen groot offer zou zijn om zich tegelijkertijd op het huwelijk en de carrière te focussen: ze beschouwden het huwelijk tenslotte allebei als een simpel stukje papier en dachten niet dat het hun leven overhoop kon halen.

Nadat ze echter man en vrouw waren geworden, realiseerden ze zich al snel wat er aan de hand was: dag in dag uit bevonden ze zich in een saaie traditionele routine die geen van beiden voldoening gaf. Aangezien Adnan meer verdiende dan zij, dacht Sana dat ze dit kon compenseren door de rol van schoonmaakster op zich te nemen.

Binnen een paar jaar merkte het paar dat ze geen ruimte meer gaven aan het sociale leven of hun persoonlijke interesses cultiveerden.

"Eigenlijk leefden we alleen voor elkaar in plaats van voor onszelf", schreef de vrouw.

Dus om hun leven wat fleur te geven, besloten de twee aanvankelijk ontslag te nemen en een jaar lang de wereld rond te reizen, maar bij hun terugkeer voelde Sana de sterke behoefte om meer ruimte voor zichzelf te hebben. Het was op dat moment dat het paar het idee begon te overwegen om in twee verschillende appartementen te wonen, toen Adnan voorstelde: "Wat als we weer gaan daten?"

Het idee is werkelijkheid geworden en de twee wonen in twee verschillende huizen in New York, op een kwartier afstand van elkaar. Sana is dankzij haar nieuwe baan in een sociale gemeenschap voor volwassenen economisch zelfstandig en de twee ontmoeten elkaar twee dagen per week als echte geliefden.

De rest van de tijd wordt besteed aan het opbouwen van hun respectievelijke carrières, maar ze hebben een deadline gesteld: de situatie is niet permanent en ze zullen binnen een tijdsbestek van maximaal drie jaar terugkeren om samen te wonen.

Wat vind jij van de keuze van dit stel?

Advertisement