Japanse man zegt al twintig jaar geen woord tegen zijn vrouw: het bizarre verhaal

Janine image
door Janine

01 Maart 2022

Japanse man zegt al twintig jaar geen woord tegen zijn vrouw: het bizarre verhaal
Advertisement

Stilte is soms goud waard: als iets ons nerveus maakt, is het altijd beter om tot tien te tellen dan iets te zeggen waar je misschien spijt van krijgt. Evenals wanneer ons een geheim wordt verteld met de belofte het aan niemand te onthullen, of wanneer we niet zeker weten wat we moeten zeggen en, in plaats van onjuiste informatie te geven, het beter is om te zwijgen. Om nog maar te zwijgen van de magische momenten, wanneer blikken genoeg zijn en woorden overbodig zijn, omdat ze de sfeer kunnen verpesten. Kortom, stilte is een zeer nuttig en interessant hulpmiddel, maar zoals met alles geldt dit alleen als het met mate wordt gebruikt: het mag zeker niet eeuwig duren!

Toch lijkt het voor sommigen niet zo te zijn: een Japanse man slaagde er zelfs in twintig jaar lang geen woord tegen zijn vrouw te zeggen.

via Dailymail

Advertisement
Adam Jones/Wikimedia - Not the actual photo

Adam Jones/Wikimedia - Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit absurde verhaal is Otou Yumi, een getrouwde man die twee decennia lang zweeg tegen zijn vrouw. De twee gingen niet uit elkaar, ze deelden gewoon hetzelfde huis als echtpaar zonder enige vorm van verbale communicatie uit te wisselen, door de wil van Otou zelf.

Dit verhaal werd verteld door de derde zoon van het stel, Yoshiki, via een televisieprogramma van het Aziatische land: de aanleiding voor deze beslissing zou te maken hebben met een sterke jaloezie, maar niet jegens een vermeende minnaar, maar de zoon. Na de geboorte van Yoshiki zou zijn moeder Katayama haar aandacht uitsluitend op hem hebben gericht, wat de woede - en de decennia van stilte - van Otou veroorzaakte.

Vanaf dat moment groette de man zijn vrouw niet meer, zozeer zelfs dat de vrucht van hun liefde toegaf dat hij zijn ouders nog nooit in zijn leven met elkaar had horen praten. De volwassen jongen wendde zich tot het programma om te proberen de situatie op te lossen en met de hulp van de redactie van het programma werd een afspraak gemaakt tussen de onderhand van elkaar vervreemde echtgenoten.

De verrassende ontmoeting vond plaats in een park in de Japanse stad waar het stel woont, op een bankje, compleet met verborgen camera's om de scène te filmen.

Advertisement
Nando Scafroglia/Flickr-Not the actual photo

Nando Scafroglia/Flickr-Not the actual photo

Toen de twee op de aangegeven plaats aankwamen, kon Otou niet anders dan de stilte onderbreken: hij legde zijn standpunt uit aan een meer dan geduldige Katayama, waarbij hij verklaarde dat hij zich ernstig verwaarloosd voelde na de geboorte van Yoshiki, en dat hij zweeg uit afgunst en principe.

Nog verrassender was de reactie van de vreedzame echtgenote: "Ik weet dat je heel hard voor me bent geweest, maar ik wil je bedanken voor alles wat je hebt gedaan. Ik zou graag zien dat we weer praten en samenwerken voor ons gezin."

In plaats van haar ongenoegen te uiten over die op zijn zachtst gezegd overdreven reactie, maakte de vrouw gebruik van de hernieuwde dialoog om haar man voor te stellen op een andere basis opnieuw te beginnen.

Ongetwijfeld een lovenswaardig gebaar, maar hoevelen zouden zoiets hebben gedaan?

Advertisement