"Mijn man ging alleen boodschappen doen, maar heeft jammerlijk gefaald”: het verhaal van een vrouw

Janine image
door Janine

18 Maart 2022

"Mijn man ging alleen boodschappen doen, maar heeft jammerlijk gefaald”: het verhaal van een vrouw
Advertisement

Boodschappen doen lijkt een vrij eenvoudige handeling: je neemt een lijstje mee, om niet te vergeten wat je nodig hebt, en je gaat op avontuur. In gezinnen is er meestal één persoon die de meeste boodschappen doet. Het zijn de meest ervaren mensen, die wekelijks naar de supermarkt gaan en vertrouwd zijn met het identificeren van de noodzakelijke en handige producten, zonder het risico te verdwalen in de gangpaden of met nutteloze producten thuis te komen. Maar wat gebeurt er als degene die normaal gesproken boodschappen doet een afspraak heeft en de partner stuurt om deze zware taak uit te voeren?

via reddit

Advertisement
reddit

reddit

Een vrouw plaatste een screenshot van herhaalde telefoontjes van haar man op Reddit en schreef: “Mijn man ging alleen de boodschappen doen. Ik kreeg om de paar minuten een telefoontje van hem”. Kortom, de vrouw stuurde haar man om boodschappen te doen, maar de man faalde jammerlijk. Van hieruit begrijpen we dat degene in het gezin die de taak had om naar de supermarkt te gaan de vrouw was, en dat de man - geconfronteerd met een nieuwe taak die hij moest vervullen - veel moeilijkheden ondervond: hij belde herhaaldelijk zijn vrouw om haar advies te vragen over welke producten te kopen. De vrouw specificeerde dat ze haar man naar de supermarkt had gestuurd om een ​​paar essentiële producten te kopen.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Veel mensen herkennen zichzelf hierin: niet alleen vrouwen die in dezelfde situatie zijn beland, maar ook mannen die door hun vrouw naar de supermarkt zijn gestuurd en daar in de problemen kwamen. Een man zei: "Ik doe de meeste boodschappen, maar mijn vrouw maakt de lijst. Ik moest echt een paar keer bellen. Nu heb ik er een gewoonte van gemaakt om aan het einde te bellen voor dingen waar ik niet zeker van ben, als de instructies niet duidelijk zijn, als iets niet op voorraad is, enz." Een andere gebruiker zei: " Mijn man doet de boodschappen, dus ik verdwaalde een keer in een supermarkt, en wist niet wat het verschil was tussen room en gewone slagroom."

Boodschappen doen is een taak die serieus moet worden genomen, en er zijn veel reacties van solidariteit op Reddit geweest: de man heeft al die telefoontjes gepleegd om er zeker van te zijn dat hij geen fouten maakte en ging naar huis met de juiste producten.

Advertisement