In dit restaurant betaal je extra als je als klant "domme vragen" stelt

Janine image
door Janine

25 Mei 2022

In dit restaurant betaal je extra als je als klant "domme vragen" stelt
Advertisement

Het is iedereen weleens overkomen, om stomverbaasd te zijn tegenover iemand die, misschien op een volledig onbewuste manier, ons een vraag stelde die we als nutteloos, zo niet ronduit dwaas beoordeelden. Aanvankelijk proberen we het in veel gevallen te negeren, maar diep van binnen weten we dat dit vragen zijn die vermeden hadden kunnen worden.

De wereld is echter mooi, juist vanwege haar verscheidenheid, en wat voor ons misschien een domme vraag lijkt, is het dat voor anderen misschien helemaal niet. Het Amerikaanse restaurant waar we je nu over gaan vertellen is echter niet van deze mening, die heeft besloten een "zero tolerance"-beleid te voeren dat juist gericht is op de vragen die, volgens het personeel, heel goed vermeden hadden kunnen worden. Wat betekent dit? Dat veel klanten iets merkwaardigs op hun rekening hebben gevonden: die met betrekking tot "domme vragen". Laten we eens kijken.

via Today

Advertisement
humblemangoes/reddit

humblemangoes/reddit

We zijn in Denver, in Colorado, de stad waar Tom's Diner is gevestigd, een plek die in de loop der jaren een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd vanwege een van zijn speciale kenmerken: klanten die "domme vragen" stellen wordt iets extra’s in rekening gebracht. Ja, je leest het goed: er zijn veel gasten die, na een maaltijd die ze hier hadden genuttigd, dit op hun rekening zagen.

En deze eigenaardigheid heeft zeker bijgedragen aan het aantrekken van de nieuwsgierigheid van veel mensen die, zelfs met opzet, naar Tom's Diner gingen om dit soort vragen te stellen om het op hun rekening te zien staan. Over welk bedrag hebben we het? Gelukkig is het te verwaarlozen, aangezien het rond de 30 cent ligt, maar dat was genoeg om ervoor te zorgen dat er veel over gepraat wordt. Wat Tom's Diner heeft bereikt is een echte internationale faam, gevoed door opmerkingen, aannames en reacties van de mensen.

Advertisement
Historic Denver

Historic Denver

"Bestaat dit restaurant echt?" vroegen velen zich af en voegden eraan toe: "waaruit bestaat een domme vraag precies?". De antwoorden kwamen rechtstreeks van het management van het restaurant. “Zit er water in het ijs?” is een van de vragen die bijvoorbeeld de afschrijving op de rekening hebben verdiend, of "waarom heb ik niet meer betaald?". De bedoeling van dit initiatief, altijd volgens wat de managers hebben gemeld, is puur ironisch. "Tegenwoordig is het mooi om te kunnen nadenken over het verlichten van dingen en het geven van een glimlach" - zei manager Hunter Landry - op een gegeven moment hebben we 48 cent in rekening gebracht, maar we wilden mensen niet beoordelen door ze te meten".

En dit is precies waarom klanten graag naar Tom's Diner gingen. Helaas is het restaurant in 2019 gesloten, maar gezien de historische betekenis voor de stad Denver, lijkt de kans groot dat het zal worden gered en mogelijk opnieuw wordt geopend. Wie weet hoeveel andere domme vragen de toekomstige klanten in de tussentijd hebben voorbereid!

Advertisement