Jongen vermomt zich als koerier en levert zijn cv af in een doos met gebakjes

Janine image
door Janine

07 Mei 2021

Jongen vermomt zich als koerier en levert zijn cv af in een doos met gebakjes
Advertisement

Werk zoeken is voor niemand gemakkelijk. In een wereld waar aanbiedingen steeds beperkter worden en de concurrentie steeds heviger wordt, moet je echt hard werken om met iets anders en origineels te komen. Een aanname van waaruit Lukas startte, de 25-jarige hoofdrolspeler van een werkelijk merkwaardige zoektocht naar werk.

Zoals zoveel jongeren die besluiten hun leven te veranderen, is ook hij naar een grote stad verhuisd op zoek naar de baan van zijn dromen. Hij besefte echter al snel dat het niet gemakkelijk zou zijn om iets te vinden. Dus was dit zijn idee: om zijn cv te verbeteren en op te vallen, besloot hij dat hij het op een "zoete" en gedenkwaardige manier zou presenteren, in een smakelijke... doos vol gebak!

via lukasxyz/Instagram

Advertisement
lukasxyz/Instagram

lukasxyz/Instagram

Toen Lukas, oorspronkelijk uit Litouwen, naar San Francisco verhuisde, gesterkt door zijn 5 jaren ervaring op het gebied van marketing, realiseerde hij zich dat het niet gemakkelijk zou zijn om een ​​baan te vinden in een competitieve sector vol concurrenten. Wat moet je dan doen? Buiten de gebaande paden denken, en toen kreeg hij een idee.

Als je je cv meeneemt naar een bedrijf waar je graag zou willen werken, is er vaak een reëel risico dat het wordt weggegooid. Hoe kun je echter een doos vol heerlijke gebakjes weggooien? Deze man had een geniaal idee van "persoonlijke marketing" en maakte reclame voor zichzelf door middel van een doos gebak waarin, naast de heerlijke delicatessen, een korte presentatie zat en de link naar zijn profiel op Linkedin.

Vermomd als koerier voor een maaltijdbezorgdienst, ging Lukas aan de slag en heeft hij zijn zoete cv afgeleverd bij meer dan 40 potentiële werkgevers in de sectoren die voor hem interessant zijn. Samen met de gebakjes konden de mensen die de doos ontvingen een beschrijving van Lukas lezen, gecombineerd met de mogelijkheid om zijn werk en persoonlijke ervaringen te bekijken.

Advertisement
lukasxyz/Instagram

lukasxyz/Instagram

"Veel cv's belanden in de vuilnisbak, de mijne belandt in je buik - zo staat te lezen in de doos die hij heeft klaargemaakt - deze levering is geen vergissing, ik deed net alsof ik een koerier was om de cv af te leveren".

"Ik vind het leuk om de dingen op een andere manier te benaderen - schreef de 25-jarige - en ik zou graag voor jullie willen werken. Geniet ondertussen van deze heerlijke gebakjes van Mr. Holmes Bakehouse". Het lijdt geen twijfel dat het ontvangen van een cv op deze manier zijn stempel kan drukken. Lukas wist dit goed, en zijn strategie was een schot in de roos. Volgens wat hij zei, werd hij door deze marketingtactiek gevraagd voor 10 sollicitaties.

Niet slecht. Wat vind je van deze zelfpromotie? Zou je voor jezelf reclame durven te maken zoals Lukas deed? 

Advertisement