Hij bouwt een nep flitspaal en installeert die in zijn tuin: "nu rijden de auto's langzamer”

Janine image
door Janine

06 Maart 2022

Hij bouwt een nep flitspaal en installeert die in zijn tuin: "nu rijden de auto's langzamer”
Advertisement

Heb je ooit in de buurt van een drukke weg gewoond? Soms kan zo'n situatie echt ondraaglijk worden. Misschien beseffen degenen die ervoor kiezen om op vergelijkbare plaatsen te wonen in het begin misschien niet het ongemak dat wordt veroorzaakt door passerende auto's, of in de loop der jaren kan het verkeer veranderen. Het kan van alles zijn, maar het is zeker geen pretje om auto's op volle snelheid voor de deur voorbij te zien razen.

Geluiden, ongemakken en gevaren worden steeds problematischer: wat te doen als je niet ergens anders naartoe wilt verhuizen? De Belgische man die de hoofdrol speelt in de episode die we je gaan vertellen, heeft het zich afgevraagd. Het antwoord? Een nep flitspaal bouwen. Een idee dat al snel het internet rondging en de aandacht en nieuwsgierigheid van mensen trok.

via HLN

Advertisement

Een boete uitdelen kan hij niet maar hardrijders de stuipen op het lijf jagen wel.

Pubblicato da HLN.be su Domenica 27 febbraio 2022

We zijn in Stekene, een klein dorpje in Vlaanderen, niet ver van Antwerpen en de grens met Nederland. Moe van de automobilisten die dag in, dag uit voor zijn huis de snelheidslimieten overtraden, had de 57-jarige Peter Van der Gucht besloten: hij zou een nep flitspaal bouwen die recht voor zijn huis zou worden geplaatst, met uitzicht op de weg.

Als professioneel carrosseriebouwer, was het niet moeilijk voor hem om dat te maken. In korte tijd ontwierp hij zelf de snelheidsmeter, die zo realistisch mogelijk moest zijn. Het resultaat? Een snelheidscamera die werkelijk niets te benijden heeft aan een echte, praktisch identiek aan die radars die hoog op een paal staan. Om het nog beter te maken heeft Peter zijn "camera" zelfs uitgerust met stroomvoorziening waarmee hij via een afstandsbediening de flitser kan activeren.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

En de automobilisten? Zijn ze eindelijk langzamer gaan rijden? Het antwoord liet niet lang op zich wachten en is absoluut positief. Sinds deze nepcamera in de tuin van zijn huis werd geplaatst, heeft de carrosseriebouwer met grote tevredenheid kunnen zien dat de meeste chauffeurs, uit angst voor een boete voor te hard rijden in een stedelijk centrum, hebben besloten af te remmen en hun snelheid aan te passen.

"Er is een snelheidslimiet van 50 km/u, maar bijna niemand respecteert die - legde Van der Gucht uit - we vragen de autoriteiten al een tijdje om iets te doen, ze hebben ons interventies op het wegennet beloofd, maar er gebeurt al jaren niets”.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een handgemaakte en misleidende oplossing dus, maar met een geweldig resultaat. Vraag je je af of zoiets dergelijks legaal en geautoriseerd is? Ja, het lijkt erop dat dat zo is, en dat niets verhindert om het op privé-eigendom te installeren. "De politie kwam me twee keer om uitleg vragen - zei Peter - en de agenten gaven toe dat ik niets illegaals deed, zolang de nepcamera maar op privéterrein staat en niet op het openbare terrein van de weg".

Wat vind je van het idee van deze man?

Advertisement