Hij geeft bijna €30.000 uit aan cosmetische chirurgie om de perfecte “sociale filter”-look te krijgen

Janine image
door Janine

13 Maart 2022

Hij geeft bijna €30.000 uit aan cosmetische chirurgie om de perfecte “sociale filter”-look te krijgen
Advertisement

Het is niet zo vanzelfsprekend om tevreden te zijn met je uiterlijk. Integendeel, voor veel mensen is dit een reëel probleem, dat vraagt ​​om drastische oplossingen die zo zichtbaar en definitief mogelijk zijn. Het verhaal van de man over wie we je gaan vertellen bewijst het: deze jonge man was zo vastbesloten om de perfecte look na te streven dat hij ongeveer €30.000 aan cosmetische chirurgie besteedde.

De reden? Niet alleen om zijn uiterlijk te veranderen, maar om in alle opzichten identiek te worden aan de meer gepatineerde - en in sommige opzichten ook stereotiepe - afbeeldingen die op sociale media worden gevonden, mede dankzij de hulp van fotografische filters. Na een jarenlange reis realiseerde hij zich echter de enorme impact die die esthetische modellen op hem hadden en besloot hij zijn verhaal ook te delen om vele andere mensen te waarschuwen en te sensibiliseren. Laten we eens kijken.

via News in 25 Entertainment

Advertisement

#10yearschallenge or as I like to call it… bulldog to husky!

Pubblicato da Dale Cullen su Giovedì 30 dicembre 2021

Stel je eens voor hoeveel dingen je zou kunnen doen met 30.000 euro: voor Dale Saint Cullen, 28 jaar, zou dat bedrag volledig worden besteed aan cosmetische chirurgie. Reizen, onderzoeken, ingrepen en aanpassingen: dit alles is in vijf jaar tijd een constante geweest in het leven van deze jongen, die heeft besloten om de perfecte "sociale" look na te streven.

Dale kwam, zoals hij zelf toegeeft, in een echte vicieuze cirkel terecht, gedomineerd door één enkel doel: op de meest perfect mogelijke manier verschijnen. Geïnspireerd door foto's en fotografische filters reisde hij naar verschillende landen om specialisten te vragen hem koste wat kost op zijn modellen te laten lijken.

Advertisement

almost five years since I had my first plastic surgery procedure abroad and I’m so thankful I took the plunge and did...

Pubblicato da Dale Cullen su Sabato 30 ottobre 2021

Kin, tanden, kaak, neus: één element tegelijk, wilde Dale Saint Cullen alles transformeren om zijn ideale look te bereiken. En na zoveel geld, energie en tijd te hebben besteed, is zijn uiterlijk veranderd, ook al zou de jongeman die reis zeker niet opnieuw beginnen. Vanuit psychologisch oogpunt zei hij in werkelijkheid nogal ontevreden te zijn, en om die reden wilde hij een krachtig signaal afgeven.

"Sociale media hebben me gehersenspoeld - zei hij - ik achtervolgde een aspect dat een valse realiteit is. Ik liet chirurgen foto's zien die gefilterd waren op Instagram van hoe ik eruit wilde zien, het kostte me een tijdje om te beseffen dat dit niet is hoe je geluk kan vinden. Die mensen - voegde hij eraan toe - leken perfect, maar het is allemaal nep. Dit alles kan echt schadelijk zijn voor jongeren".

"Vóór sociale media - gaf Dale toe - had ik geen problemen met mijn gevoel van eigenwaarde. Maar sindsdien begon ik na te denken over cosmetische chirurgie, het was alsof er altijd een nieuwe trend was en ik kon het niet bijhouden. Het is gek wat ik allemaal heb gedaan om die perfecte looks na te jagen, het was allemaal een gevolg van de druk van sociale media."

Sterke uitspraken, die ons zeker doen nadenken over hoezeer esthetiek tegenwoordig meer telt dan veel andere dingen, tot extremen als deze. Het bereiken van de perfecte look is volgens Dale onmogelijk. Er bestaat inderdaad een risico om tot het bittere besef te komen dat zijn gedachtes kenmerkt. "Ik wil andere jonge mensen echt laten zien dat het nastreven van deze doelen niet mogelijk is en je je zelfs slechter kan voelen dan voorheen - zei Dale - nu moet ik aan mezelf en aan mijn zelfrespect werken, zonder na te denken over hoe anderen mij zien".

Wat vind je van zijn verhaal?

Advertisement