Optische illusie: zie je de kat de trap op of af lopen? Het antwoord zegt veel over je

Janine image
door Janine

21 Maart 2022

Optische illusie: zie je de kat de trap op of af lopen? Het antwoord zegt veel over je
Advertisement

Er zijn veel manieren om iemands persoonlijkheid te testen en zijn aard te identificeren: een van de eenvoudigste en tegelijkertijd effectieve hulpmiddelen lijken optische illusies te zijn, afbeeldingen die op het eerste gezicht een aspect laten zien dat in theorie objectief is, maar in de praktijk subjectief: ieder van ons zou in feite verschillende dingen kunnen opmerken voor dezelfde foto en zo bepaalde aspecten van jezelf blootleggen.

We bieden je deze merkwaardige optische illusie met in de hoofdrol een kat op de trap, die veel over jou zou kunnen zeggen: ben je er klaar voor?

via New York Post

Advertisement

Forget about the Dress http://9gag.com/gag/azEP79x?ref=fbp

Pubblicato da 9GAG su Venerdì 3 aprile 2015

Observeer de actie die de kat uitvoert: het bevindt zich op een trap en het hele beeld is in grijstinten. Maar de echte vraag is: loopt de kat de trap op of komt hij de trap af? Er zijn slechts twee mogelijke antwoorden en ze geven aan wat je levenshouding is. De afbeelding ging viraal en gebruikers gingen los om commentaar te leveren op de beweging van de kat vanuit een dubbel gezichtspunt: omhoog of omlaag?

Laten we eens kijken wat de verschillende betekenissen zijn op basis van je persoonlijke perspectief.

Als je het dier de trap hebt zien beklimmen, fijn voor je! Je wordt verondersteld een uitgesproken positief persoon te zijn die het leven met groot optimisme tegemoet gaat. Je hebt een constructieve blik naar alles om je heen en voor jou is het glas altijd halfvol. Net als de kat die je zag, "overwin" je graag de stappen van het bestaan ​​om het ene doel na het andere te bereiken: het leven is een uitdaging dat met een glimlach moet worden aangegaan en met goede wil kun je de top bereiken! Deze moedige en ambitieuze houding kan je ver brengen en niemand kan je in de weg staan.

Als de kat in jouw ogen echter van de trap komt, lijkt je persoonlijkheid nogal pessimistisch. Van nature ben je wat cynisch en sceptisch, maar het is ook mogelijk dat je manier van omgaan met het leven is beïnvloed door onaangename ervaringen waardoor je niet snel vertrouwt. Je laat jezelf niet gaan zonder eerst lang na te denken en volledig te begrijpen wie je voor je hebt, je hebt de neiging om het ergste te verwachten en daarom bescherm je jezelf liever. Je negatieve kijk op het leven heeft echter het voordeel dat je teleurstellingen en nare verrassingen vermijdt: de episodes die je hebt meegemaakt hebben je bewuster gemaakt en het is onmogelijk om je te misleiden!

Wat is het resultaat van de test? Herken jij jezelf in de beschrijving van het profiel dat je hebt gekozen?

Advertisement