"Niemand anders mag de luiers van mijn dochter verschonen": moeder vraagt ​​of haar houding verkeerd is

Janine image
door Janine

06 April 2022

"Niemand anders mag de luiers van mijn dochter verschonen": moeder vraagt ​​of haar houding verkeerd is
Advertisement

Veel ouders weten het goed: als er een baby komt, verandert alles. Niemand is al opgeleid om met een hele reeks nieuwe situaties om te gaan, en om deze reden kunnen de gekozen benaderingen zonder onderscheid goed of fout zijn. Je leert immers van fouten, maar het is ook zo dat bepaalde dingen die kinderen aangaan tot echte problemen in de familie kunnen leiden.

De moeder die op Reddit een post deelde waarin ze haar hart luchtte door een bijzonder aspect van het dagelijks leven met haar dochter te vertellen, weet er alles van. In de groep die beyondthebump heet, voerde deze vrouw aan dat ze niet wil dat andere mensen haar luier verschonen. Zelfs haar familieleden niet. Op de vraag of haar houding overdreven of gerechtvaardigd was, kreeg ze heel veel opmerkingen en reacties. Laten we eens kijken.

via Reddit

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Tenzij wij als ouders het vragen - begint de moeder, op Reddit bekend als @EmotionProfessional7 - of tenzij een familielid oppast, vind ik het absurd dat iedereen blijft vragen of probeert de luiers van mijn dochter te verschonen." Een zin die geen ruimte voor twijfel laat, maar waarover de vrouw de behoefte voelde om advies en steun te vragen aan de gebruikers van het sociale netwerk, waarbij ze ook verschillende episodes vertelde om de situatie beter te begrijpen.

"Het lijkt me vreemd - vervolgde ze - omdat ik als moeder als eerste voor mijn dochter zou moeten zorgen, dus ik voel me incompetent als iemand anders, zelfs als het een familielid is, haar wil verschonen”.

Dus wat is in zulke gevallen de juiste balans tussen wat een moeder zou willen doen en de verzoeken van anderen? Dit is wat je denkt als je de post leest. Als een dierbare wil helpen met een taak die niet per se alleen de ouders moeten doen, bemoeit deze zich er dan teveel mee? Volgens de auteur van de post wordt de houding van haar familieleden gezien als een ongevraagde tussenkomst.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

"Mijn schoonvader en mijn schoonmoeder staan ​​er altijd op om de luier van mijn dochter te verschonen - schreef ze - meerdere keren heb ik nee gezegd, en ik voel me erg ongemakkelijk over hun gedrag. Ik zou ze begrijpen als ik om hulp had gevraagd of als ik bezig was geweest, maar het is alsof ze ondanks alles blijven aandringen. Is het gewoon iets dat grootouders altijd doen of is het een probleem?".

Hiermee is het bericht afgesloten, dat, zoals we al zeiden, veel reacties en opmerkingen heeft ontvangen. Reddit-gebruikers waren over het algemeen verdeeld in het uiten van solidariteit met de moeder en in het rechtvaardigen, mede rekening houdend met hun persoonlijke ervaringen, van de houding van de grootouders.

Wat denk jij ervan? Heeft deze vrouw gelijk om te voorkomen dat anderen haar dochtertje verschonen?

Advertisement