Kinderen zorgen voor chaos op een huwelijk zonder kinderen: de bruid en bruidegom presenteren de rekening aan hun ouders

Janine image
door Janine

12 April 2022

Kinderen zorgen voor chaos op een huwelijk zonder kinderen: de bruid en bruidegom presenteren de rekening aan hun ouders
Advertisement

Elke toekomstige bruidegom en bruid heeft het recht om de bruiloft van hun dromen te organiseren, hoewel sommige beslissingen door de gasten misschien niet op prijs worden gesteld. Een trouwdag is een geweldige dag, maar het organiseren ervan kost veel tijd en moeite. Het bruidspaar moet gelukkig zijn, maar ze willen ook dat de gasten zich op hun gemak voelen en plezier hebben. Over de aanwezigheid van kinderen zijn de meningen het meest uiteenlopend: sommige bruidsparen houden ervan om kinderen in de buurt te hebben, die met hun uitbundigheid de grote dag opfleuren, terwijl anderen liever een bruiloft zonder kinderen vieren. Een bruid vertelde op Reddit over haar trouwdag, en de onenigheid die juist door de aanwezigheid van de kinderen werd veroorzaakt.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Pixnio

Not the actual photo - Pixnio

De bruid vertelt: "Mijn man en ik hadden een keuze gemaakt voor de trouwdag: we hadden besloten dat er geen kinderen zouden zijn, noch tijdens de ceremonie noch in het restaurant. We hadden er duidelijk over nagedacht. Er waren veel grote gezinnen onder de gasten en dit was de belangrijkste reden voor onze keuze. Het probleem was vooral van economische aard. Nadat de gastenlijst was gemaakt, hebben we berekend hoeveel kinderen er zouden zijn en dat aantal was erg hoog. Een kind heeft namelijk andere behoeften dan volwassenen en er zou een andere organisatie nodig zijn geweest. Dus in de uitnodigingen hebben we aangegeven dat het een bruiloft zonder kinderen zou zijn".

Kortom, het bruidspaar had besloten de kinderen uit te sluiten, niet vanwege hun uitbundigheid, maar om een ​​puur economische kwestie. Alle gasten leken het verzoek te hebben begrepen, maar drie koppels kwamen - in tegenstelling tot wat expliciet was gevraagd - met hun respectievelijke kinderen naar de grote dag: 9 kinderen waren aanwezig tijdens de gebeurtenis.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Hoewel het paar hun aanwezigheid niet verwachtte, pasten ze zich aan en lieten een tafel voor hen klaarmaken. Maar op één punt besloten ze geen compromis te sluiten: de ouders van de kinderen zouden de rekening voor hun kinderen moeten betalen. Gedurende de dag waren de kinderen onrustig: ze renden, huilden, schreeuwden. Op een gegeven moment begonnen ze zelfs met eten te gooien, waardoor de jurk van de bruid vuil werd. Het bruidspaar nam daarom een drastische beslissing en vroeg de 3 paren om samen met hun respectievelijke kinderen het feest te verlaten. Een paar dagen na de receptie stuurde het paar de rekening voor het kinderdiner naar de 3 stellen, met daarbij een brief waarin ze zeiden dat het, ondanks de chaos, een genoegen was hen op die grote dag bij zich te hebben. Hoewel de situatie uiteindelijk is opgelost, zijn de echtgenoten er niet van overtuigd dat ze de juiste keuze hebben gemaakt: hebben ze er goed aan gedaan om de paren van het huwelijksfeest te verwijderen? Hebben ze er goed aan gedaan om de rekening van hun respectievelijke kinderen aan hen te presenteren?

Advertisement