Ze daagt haar partner voor de rechter: "Na 8 jaar heeft hij me nog steeds niet ten huwelijk gevraagd"

Janine image
door Janine

24 Februari 2023

Ze daagt haar partner voor de rechter: "Na 8 jaar heeft hij me nog steeds niet ten huwelijk gevraagd"
Advertisement

Het huwelijk wordt geïdentificeerd als een ontmoeting van zielen, twee mensen die elkaar aanvullen. Een paar zou, meestal na een aantal jaren van relatie en samenwonen, zo'n mate van begrip kunnen hebben bereikt dat de volgende en natuurlijke stap het huwelijk zou kunnen zijn. In sommige gevallen kan het gebeuren dat twee individuen onmiddellijk een grote harmonie waarnemen en snel besluiten om de grote stap te zetten, terwijl anderen door onzekerheden er misschien nooit toe kunnen komen hun partner de trouwring te overhandigen.

Dat laatste alternatief is precies wat er gebeurde met de hoofdrolspeelster van het volgende verhaal, die het wachten op het huwelijksaanzoek van haar vriend zat was en besloot hem voor de rechter te slepen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Gertrude Ngoma is een 26-jarige vrouw, oorspronkelijk afkomstig uit Zambia, en heeft zich altijd klaar gevoeld om de grote stap van het huwelijk te zetten. Het is jammer dat haar partner, Herbert Salaliki, 28 jaar oud en vader van haar zoon, niet dezelfde mening deelt. Om deze reden besloot ze hem aan te klagen wegens valse huwelijksbelofte.

De vrouw heeft voor deze weg gekozen omdat ze het wachten beu is, maar vooral omdat ze graag wil dat haar partner plannen voor hun toekomst maakt. Volgens haar is hij niet serieus, omdat ze al te veel jaren samen zijn, maar de bruiloft nog steeds niet gepland is. Het huwelijk lijkt niet tot de plannen van Herbert te behoren, ook al heeft hij de bruidsschat al betaald aan de familie van Gertrude (traditioneel betaalt de man in Zambia een vergoeding aan de vader van zijn partner, wat dient als een garantie dat hij voor zijn dochter zal zorgen). Bovendien zijn de twee blijkbaar nooit samen gaan wonen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Herbert rechtvaardigde zichzelf voor de rechtbank door te zeggen dat hij graag met Gertrude zou willen trouwen, maar dat hij het zich voorlopig niet kan veroorloven om het volledige bedrag van de bruiloft te betalen. Blijkbaar zou hij het meerdere keren tegen zijn partner hebben gezegd, maar ze schenkt geen aandacht aan hem. Er lijkt een communicatieprobleem tussen hen te zijn.

De rechter, Evelyn Nalwize, vertelde Gertrude dat hij niets voor haar kan doen, maar stelde voor dat het paar deze kwestie onderling zou oplossen, in plaats van derden erbij te betrekken.

Wat vind jij?

Advertisement