Hij vraagt ​​de nieuwe baas om informatie over het salaris en hij ontslaat hem: "je denkt alleen aan het geld"

Janine image
door Janine

21 April 2022

Hij vraagt ​​de nieuwe baas om informatie over het salaris en hij ontslaat hem: "je denkt alleen aan het geld"
Advertisement

Op het werk is het niet altijd zo vanzelfsprekend om je rechten te kunnen doen gelden, of zelfs maar te vragen wat je verschuldigd bent. Soms zijn er zelfs argumenten dat de werknemers "onschuldig" lijken, maar dat voor de werkgevers helemaal niet zijn.

Denk aan geld en salarissen: hoewel je denkt dat je er goed aan doet om ernaar te vragen, zijn er leidinggevenden die helemaal niet blij zijn om vragen over dit onderwerp te ontvangen. Misschien uit lichtgeraaktheid, of misschien omdat ze iets te verbergen hebben, is het heel moeilijk om te weten hoe ze zullen reageren. Mensen zoals de nieuwe baas van de jonge werknemer die zijn verhaal deed, die werd ontslagen zelfs voordat hij aan het werk ging, alleen omdat hij om heel eenvoudige informatie over zijn loon durfde te vragen.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het lijkt misschien absurd, maar dat is precies wat er gebeurde met de Reddit-gebruiker bekend als @doggolover482, die de episode op de groep antiwork deelde, compleet met afbeeldingen van de uitwisseling van berichten met de nieuwe baas.

De medewerker kon het niet laten om iedereen te laten zien wat er was gebeurd. Voor het vragen om heel normale informatie over wanneer hij zou worden betaald, werd de man, ondanks dat hij de baan al had gekregen, ontslagen. Hij was nog niet aan zijn eerste werkdag begonnen en misschien was het, afgaande op de manier van doen van de baas, zo wel beter.

"Ik ben vergeten te vragen - schrijft de werknemer - hoe vaak krijgen we uitbetaald?", schrijft hij; "om de twee weken", antwoordt de baas, "ok, en wanneer krijg ik mijn eerste salaris?", vraagt ​​de werknemer opnieuw, wat op dat moment de woede van de manager wekt.

"Ik ben van gedachten veranderd - antwoordt de baas - ik ben niet geïnteresseerd in een kandidaat zoals jij, ik wil iemand die echt voor dit bedrijf wil werken". Ongelooflijk? Niet echt, want de jonge werknemer deelde foto's van het gesprek.

"Voor mij is het belangrijk om informatie over het salaris te hebben - legde hij de werkgever uit toen hij zijn antwoord las - omdat ik verschillende kosten moet dragen, waaronder rekeningen, eten en huisvesting, daarom vroeg ik om die informatie". Desondanks was er niets aan te doen: de manager had besloten dat hij hem niet meer wilde en ging nog verder. "Je bent alleen geïnteresseerd in geld - schreef hij - je vroeg me alleen dit en niets anders".

Advertisement
doggolover482/reddit

doggolover482/reddit

Kortom: in een werksituatie die niet altijd voor iedereen even makkelijk is, lijkt het erop dat mensen soms besluiten het nog ingewikkelder te maken, gewoon omdat ze terechte verzoeken hebben gekregen van een medewerker. De auteur van het bericht was verbijsterd door dit gesprek, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een onschuldige vraag veranderde voor hem in een reden voor uitsluiting en om deze reden werd de solidariteit van de andere Reddit-gebruikers jegens hem onmiddellijk geactiveerd.

"Die antwoorden zijn een echte alarmbel - merkte een persoon op - je zou niet op tijd of op de juiste manier betaald zijn"; "ik betwijfel of je zou zijn betaald", schrijft een ander; "je mag van geluk spreken dat je er niet hebt gewerkt", is een andere opmerking die in de commentaren verscheen. Wat de waarheid ook is, het is zeker niet leuk om zo behandeld te worden.

Wat vind jij? Deed hij er goed aan om naar zijn salaris te vragen of had hij moeten wachten? Heb je ooit soortgelijke ervaringen gehad?

Advertisement