Volgens de wetenschap zijn Bitcoin-fans manipulatieve mensen met enorme ego's - Curioctopus.nl
x
Volgens de wetenschap zijn Bitcoin-fans…
Deze NASA-video toont ons de ware proporties van de planeten in ons zonnestelsel (+ VIDEO)

Volgens de wetenschap zijn Bitcoin-fans manipulatieve mensen met enorme ego's

14 Mei 2022 • Door Janine
328
Advertisement

We hebben allemaal, vooral in de afgelopen jaren, gehoord van Bitcoin, de meest bekende cryptocurrency. Bitcoin is in 2009 uitgevonden door een persoon die anoniem bleef maar die bekend staat onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. De afgelopen jaren is de waarde van Bitcoin flink gestegen, al is deze altijd onderhevig aan schommelingen. Er zijn mensen die, nadat ze jaren geleden Bitcoins hebben gekocht, er vandaag de dag in zijn geslaagd een kapitaal op te bouwen dat een fortuin waard is; en er zijn er die, aan de andere kant, pas nu gepassioneerd raken over deze wereld. Wie wil er nou geen miljonair worden?

Wetenschappers van de Queensland University of Technology werpen echter licht op enkele persoonlijkheidskenmerken van de gemiddelde Bitcoin-belegger: ze stellen dat hij een berekenend persoon is met een enorm ego die om niemand geeft. Experts kwamen tot deze conclusie na het interviewen van 566 mensen, om te begrijpen welke persoonlijkheidskenmerken Bitcoin-fans gemeen hebben. Ze vroegen hen om enkele enquêtes over hun persoonlijkheid in te vullen en antwoorden te geven over hun houding ten opzichte van cryptocurrencies.

Zo onthulden ze dat de meeste van de geïnterviewden de tekenen van de "donkere tetrad" vertonen, oftewel vier persoonlijkheidskenmerken die niet bepaald positief en te waarderen zijn, namelijk psychopathie, sadisme, narcisme en machiavellisme: Bitcoin-fans zijn degenen die alleen naar zichzelf kijken en bijna genieten van het lijden van anderen. Ze kunnen zich niet inleven in andere mensen en zijn bekwame manipulatoren. Volgens de onderzoekers is dat niet zo verwonderlijk, want mensen met donkere tetrads voelen zich aangetrokken tot risico's en zijn daarom niet bang om ook economisch te investeren. De hoofdauteur van de studie, Dr. Di Wang, schreef: "De donkere tetrad is ook vaak gerelateerd aan risicovol gedrag."

Volgens de onderzoekers zijn narcisten vooral dol op cryptocurrencies vanwege hun grote vertrouwen in de toekomst; terwijl sadisten ervan houden omdat ze liefhebbers zijn van spanning en risico. De onderzoekers stellen vervolgens fans van cryptocurrency gerust: erin geïnteresseerd zijn maakt je niet automatisch slecht, maar er zijn zeker enkele veel voorkomende persoonlijkheidskenmerken die Bitcoin-fans gemeen hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt