Haren knippen: 17 foto's van vrouwen die afstand hebben gedaan van hun lange lokken door een kort kapsel te kiezen

Janine image
door Janine

18 April 2022

Haren knippen: 17 foto's van vrouwen die afstand hebben gedaan van hun lange lokken door een kort kapsel te kiezen
Advertisement

Voor de meeste vrouwen vertegenwoordigt haar een groot deel van hun schoonheid: velen besteden veel tijd - en ook geld - om zich voor te bereiden op een belangrijke avond, een speciale gelegenheid of een romantische afspraak. Het hebben van goed verzorgd en netjes haar, misschien lang en golvend, is een bron van trots voor het vrouwelijke universum. Daarom is elke afspraak met de kapper vaak een reden tot zorg: de angst is dat de schaar er te veel vanaf knipt, afscheid moeten nemen van lange maanden wachten om de lokken enkele centimeters langer te zien worden. Toch lijken velen korte kapsels te waarderen, die niet alleen comfortabel en praktisch zijn, maar als ze bij het gezicht passen, ook elegant en extreem vrouwelijk zijn!

Hier zijn 16 voorbeelden van vrouwen die lang haar hebben opgegeven door te kiezen voor een korte of zelfs geschoren kapsel.

1. Tot het uiterste

"Er zijn verschillende redenen waarom ik ervoor heb gekozen om mijn haar helemaal af te knippen. Ik vind het kapsel sexy, sportief en levendig en past goed bij mijn persoonlijkheid. Als ik in de spiegel kijk ben ik tevreden en ik heb zoveel complimenten gekregen. Ik vind het dapper en goed om gewoon jezelf te zijn en iets nieuws te proberen."

Advertisement

2. Nieuwe leeftijd

“Felicitaties aan de prachtige @anya.x.r. die haar haar kort heeft geknipt!" schrijft de kapper.

3. Nieuw begin

"Ik wilde een nieuwe start en ik voel me nu mezelf."

4. De grote stap

"Onze klant was klaar om de sprong te wagen en afscheid te nemen van die lengte die ze zat was. Het eindresultaat... perfectie."

5. Gelukkig

"Ik had veel redenen om dit te willen doen."

Advertisement

6. Restylen

"Een prachtige restyling."

7. Bij de club

"@emmaleksandra voegde zich bij de club nadat haar haar beschadigd was en ik denk dat het een geweldige beslissing was!"

Advertisement

8. Achter de rug

Een halflang kapsel zonder veel omwentelingen!

9. Bob-kapsel

Advertisement

10. Nonchalant

12. Nu of nooit!

"Ik besloot mijn haar te knippen omdat ik er al jaren over nadacht en besefte dat als ik het nu niet zou doen, ik het nooit zou doen! Ik was bang dat het scheren van mijn hoofd mijn vrouwelijkheid zou wegnemen, maar het lijkt precies het tegenovergestelde. Het is bevrijdend. Ik hou ervan en zou iedereen aanmoedigen om het minstens één keer te proberen!"

Advertisement

13. Voor en na

14. Vrij

"Ik was het zat dat mijn haar in de weg zat. Het was iets dat ik altijd al wilde doen."

Advertisement

15. Rapunzel

"Links of rechts?"

16. Prachtig

Advertisement

17. Inspiratie

"Ik hield van mijn haar, ik werd geïnspireerd door je pagina", schrijft deze vrouw op een account dat gewijd is aan korte kapsels.

Wat vind jij, zagen ze eerst beter uit, of nu?

Advertisement