Ze ziet af van het verven van haar haar en laat haar lange grijze haren zien: "Ik krijg veel complimenten"

Janine

02 Januari 2023

Ze ziet af van het verven van haar haar en laat haar lange grijze haren zien:
Advertisement

De jaren gaan voor iedereen voorbij, ook al zou het fijn zijn om voor altijd jong te kunnen blijven, om ervoor te zorgen dat de tekenen van veroudering onze huid niet raken. De belangrijkste tekenen van ouder worden zijn rimpels die beginnen te verschijnen rond de ogen en haar dat langzaam grijs begint te worden. Meestal worden echter pogingen ondernomen om deze sporen te bedekken met make-up en verf.

Ook bij het ouder worden is er schoonheid, deze vrouw begreep dat goed en besloot te stoppen met het verven van haar haar en het in zijn natuurlijke kleur te laten zien: grijs. Het thema uiterlijk staat altijd centraal in de hedendaagse samenleving en met deze keuze heeft het individuen ertoe aangezet zichzelf te accepteren zoals ze zijn, zonder "maskers".

via Fresh Beauty Studio

Advertisement

Haar naam is Annika von Hold, schrijfster en influencer, die op 54-jarige leeftijd besloot zichzelf te laten zien zoals ze werkelijk is en haar haar niet langer te verven. Deze keuze heeft een heel specifiek doel: vrouwen ertoe aanzetten zichzelf te accepteren. Vroeger werd schoonheid geassocieerd met jeugd, maar de hedendaagse samenleving begint het verstrijken van de tijd te omarmen en individuen ertoe aan te zetten de verandering van hun lichaam en uiterlijk te waarderen.

Annika had al op jonge leeftijd te maken met haar grijze haar, ze was 20 toen het haar voor het eerst opviel en ze probeerde het op alle mogelijke manieren te verbergen. Toen ze de 50 had bereikt koos ze er echter voor om haar ware uiterlijk niet langer te verbergen en wilde ze zichzelf laten zien zoals ze werkelijk is.

"Ik verf mijn haar al tientallen jaren. Na elke vakantie zonder toegang tot kleurstof, was het het eerste wat ik deed wanneer ik thuiskwam. Ik moest het minstens om de twee weken kleuren. En binnen enkele dagen had ik weer een paar witte haren op mijn hoofd."

Ze was heel voorzichtig om al het haar dat haar ware kleur onthulde te verbergen, totdat ze leerde accepteren en omarmen wie ze was.

"Mijn haar heeft er nog nooit mooier en gezonder uitgezien dan nu. Mijn lokken zijn verbazingwekkend zilverachtig en komen tot aan mijn middel, dus het valt mensen zeker op. Ik krijg er veel lof voor. Iedereen die me ziet, stopt om me te complimenteren."

Deed ze er goed aan om haar ware gedaante te omarmen?

Advertisement