"Ik ben altijd een moeder geweest voor mijn exen, nu moet iemand voor mij zorgen": de woorden van een vrouw

Janine image
door Janine

26 April 2022

"Ik ben altijd een moeder geweest voor mijn exen, nu moet iemand voor mij zorgen": de woorden van een vrouw
Advertisement

Samenwonen is meestal de natuurlijke evolutie van min of meer geconsolideerde liefdesrelaties. Na een bepaalde tijd, waar ook een zekere wederzijdse kennismaking bij hoort, kunnen twee mensen die samen zijn, besluiten om de volgende stap te zetten: onder hetzelfde dak gaan wonen. Samenleven stelt het paar echt op de proef: de kleine aspecten van het dagelijks leven die voorheen buiten de relatie bleven, komen nu aan het licht, wat leidt tot diepere kennis en het creëren van een nieuw evenwicht. Dit kan in sommige gevallen goed zijn, in andere veel minder.

Een jong meisje van Latijnse afkomst sprak in een video op social media over haar ervaringen in deze zin en kwam tot een conclusie die ze met gebruikers deelde.

via Tik Tok

Advertisement

Ceci Bendita, zo heet de jonge vrouw, vertelde in een clip op Tik Tok: “De mannen die met mij samenwoonden hadden een heel gemakkelijk leven. Ik werd hun moeder en dit bracht de relatie in gevaar."

Haar woorden gingen viraal en lokten veel reacties uit. Ceci zei dat ze een interessant gesprek had met een oudere vrouw, die haar naar verluidt vertelde dat elke partner haar man als een kind zou moeten behandelen als ze samenwonen.

"Vandaag vertelde een veel oudere vrouw dan ik me hoe mooi het is om in het gezelschap van een man te leven, alsof ik het nog nooit had gedaan", zegt Ceci. "Ik heb met twee van mijn ex-vrienden samengewoond en ik vertelde haar dat ik beide keren hun moeder werd en dat de sfeer niet goed was. Dit heeft de liefde gedoofd."

Advertisement
ceci.bendita/TikTok

ceci.bendita/TikTok

Ceci verklaart dat ze gelukkig is om alleen te wonen en om een ​​nieuw samenleven te evalueren, zou ze een man moeten hebben die haar toegevoegde waarde biedt en haar leven gemakkelijker maakt, niet omgekeerd. "Ik zou graag willen dat een man de dingen voor mij afhandelt", oordeelde ze.

Ter ondersteuning van haar stelling toonde de jonge vrouw beelden van haar eerdere ervaringen, om te laten zien dat die niet bepaald idyllisch waren.

De video opende een belangrijk debat over de visie van vrouwen op hoe relaties zouden moeten zijn: velen denken nog steeds dat het goed is om volledig voor hun partner te zorgen, waarbij ze hun eigen behoeften en noodzaken op de achtergrond plaatsen.

Ceci is er echter rotsvast van overtuigd dat mannen tijdens het samenwonen op dezelfde manier moeten bijdragen als vrouwen. Zo niet, dan verdient het de voorkeur om alleen te wonen.

Ben je het eens met haar standpunt?

Advertisement