Hij verliest zijn portemonnee in een taxi en ze sturen het hem 7 jaar later met al het geld erin terug

Janine image
door Janine

27 April 2022

Hij verliest zijn portemonnee in een taxi en ze sturen het hem 7 jaar later met al het geld erin terug
Advertisement

Iedereen die ooit de pech heeft gehad een belangrijk voorwerp zoals een portemonnee te verliezen, weet heel goed dat er heel weinig hoop is om het terug te vinden en dat, in het zeer gelukkige geval dat je erin slaagt het terug te krijgen, het heel moeilijk zou zijn om alle inhoud erin terug te vinden.

Wat de hoofdpersoon van ons verhaal is overkomen, is echter ongelooflijk. Na zeven jaar kreeg hij niet alleen de portemonnee terug die hij in een taxi was kwijtgeraakt, maar ontdekte hij ook dat in dat voorwerp precies alles zat wat er op dat moment in zat. Geld, documenten en papieren waarvan hij kennelijk dacht dat hij die voor altijd kwijt was. Een episode die ons echt helpt om weer wat vertrouwen in anderen te krijgen. Laten we eens kijken hoe het ging.

via Manchester Evening News

Advertisement

ūüüę MAN GETS WALLET FULL OF CASH BACK SEVEN YEARS AFTER HE LOST IT IN A TAXI A dad says he has been left stunned after a...

Pubblicato da PHTM - Private Hire & Taxi Monthly su Martedì 26 aprile 2022

"Verbijsterd". We konden met andere woorden niet de stemming beschrijven van Andy Evans, een 45-jarige Engelsman uit Wythenshawe, toen hij een pakketje met zijn oude portemonnee thuisbezorgd zag worden. Het komt niet vaak voor - integendeel, misschien wel bijna nooit - dat in gevallen als deze zulke voorwerpen gevonden kunnen worden: Andy heeft dat voorwerp niet alleen teruggekregen, maar hij vond ook de inhoud waarvan hij dacht dat het voor altijd verloren was, geld inbegrepen.

134 pond in contanten, bankpasjes, rijbewijs: denk even na over alles wat er in je portemonnee zit, en tot welke schade het verlies ervan kan leiden. Zo was het ook voor Evans die in 2015, na het bijwonen van een concert in Manchester, zijn portemonnee achterliet in de taxi die hij had genomen om na de show naar huis te gaan.

Kort nadat hij uit de minibus was gestapt, merkte hij dat zijn portemonnee niet meer in zijn spijkerbroekzak zat. Omdat hij zich niet kon herinneren van welk bedrijf de taxi was, was het praktisch onmogelijk voor hem om contact op te nemen met de chauffeur en het vervoermiddel te traceren, die hij had genomen die buiten de concertzaal stond te wachten op potentiële klanten.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Hij dacht dus dat het geld en de persoonlijke bezittingen voor altijd verdwenen waren, maar hij had het mis. De bevestiging kwam 7 jaar later. In april 2022 werd een mysterieus pakket bij hem thuis afgeleverd. Wat zat er in? Precies die beruchte bruine leren portemonnee, compleet met bankbiljetten en pasjes!

Het object lag daar voor hem, intact, alsof hij het slechts een minuut nadat hij het in 2015 was kwijtgeraakt had gevonden. Sommige biljetten zijn nu zelfs uit de circulatie, en het hele verhaal heeft Andy verbijsterd achtergelaten, dat hij iedereen wilde vertellen. "Ik kon het niet geloven - zei hij - ik dacht ‘het kan niet waar zijn, na zeven jaar?!' Niemand van de mensen aan wie ik het vertelde geloofde het." Evans had de hoop laten varen om zijn verloren voorwerp terug te zien tot het punt dat hij, toen hij het in zijn handen vond, zich aanvankelijk niet eens meer kon herinneren wat er was gebeurd. En het meest ongelooflijke was dat er, samen met de portemonnee, ook een bericht voor hem was.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"7 jaar, wauw. Deze portemonnee is gevonden in een oude taxi en ziet er intact uit. Ik hoop dat al je bezittingen erin zitten, ga naar de bank om de oude bankbiljetten om te wisselen, ik wens je het allerbeste" staat te lezen op het briefje, getekend "een taxichauffeur uit Manchester". Wie weet waar dat accessoire al die tijd is gebleven: misschien onder een stoel, of verstopt in een ontoegankelijke hoek van de auto. Het is ongelooflijk om te bedenken dat er in die zeven jaar nog veel andere passagiers op hebben gezeten zonder iets te weten!

Andy, nog steeds verbaasd, schreef dankzij het e-mailadres op de envelop van het pakje een beloning uit die de taxichauffeur beleefd weigerde. Een heel positief gebaar, dat van hem, dat niet iedereen zou hebben gedaan. Een ongelooflijk verhaal, nietwaar?

Advertisement