Hij wordt verliefd op een fictief mangapersonage en trouwt met zijn avatar: "Ik hou van haar, ze heeft me gered"

Janine image
door Janine

29 Mei 2022

Hij wordt verliefd op een fictief mangapersonage en trouwt met zijn avatar: "Ik hou van haar, ze heeft me gered"
Advertisement

Veel mensen hebben een passie voor strips en manga, maar meestal houdt het op bij het lezen en kijken naar tekenfilms. Velen verzamelen reproducties van hun favoriete personages in plastic, die echt realistisch en grappig zijn, anderen gaan naar nationale themaconferenties en bijeenkomsten, en weer anderen maken gebruik van gelegenheden zoals carnaval om zichzelf te vermommen als de Japanse held.

Maar er zijn er die verder zijn gegaan en er een trouwen in de vorm van een avatar. Het gaat over een man die verliefd werd op een personage en niemand minder werd dan haar man.

via Mirror

Advertisement

Akihiko Kondo, 38 jaar, is getrouwd met een fictieve popzangeres, Hatsune Miku, die op de computer is gemaakt om Lady Gaga te vergezellen op een tour.

De twee zouden een liefdesrelatie hebben gehad die tien jaar duurde voordat ze, uiteraard onofficieel, in 2018 trouwden. Het ritueel omvatte echte trouwkleding: een witte jurk voor haar en een smoking voor hem.

Kondo, die zich realiseerde dat dit voor velen misschien bizar lijkt, zei dat het dankzij zijn vrouw was dat hij uit een zeer moeilijke periode kon komen.

“Mijn naam is Akihiko Kondo. Ik ben een ambtenaar. Ik ben getrouwd met Hatsune Miku, die in mijn huis woont. Zo'n 15 jaar geleden werd ik op mijn werk gepest en nam ik verlof, maar dankzij haar kon ik weer aan het werk. Ze heeft me gered. Ik hou van Hatsune Miku. Ik ben heel gelukkig”, schrijft de man op zijn Instagram-profiel.

Advertisement

De man is zich er volkomen van bewust dat Hatsune geen echt persoon is, maar hij beweert dat zijn liefde voor haar dat wel is.

De "vrouw" wordt voorgesteld als een zestienjarige met lang blauw haar, in mangastijl.

In Japan is dit niet zo zeldzaam: velen hebben relaties met denkbeeldige karakters gecultiveerd, maar nog niemand had het altaar bereikt. Akihiko legde uit dat hij al een tijdje weet dat hij geen metgezel van vlees en bloed wil, een besluit dat tot stand kwam na verschillende weigeringen.

In het begin vond hij het moeilijk om het te accepteren, maar toen kon hij niet meer zonder.

De echte doorbraak in zijn relatie met Hatsune kwam in 2017, toen Gatebox, een apparaat van $1.300 waarmee de eigenaar kan communiceren met verschillende verzonnen personages, in de vorm van een hologram, op de markt kwam.

Bij deze gelegenheid is een kantoor ingericht voor klanten die fictieve huwelijksakten willen opvragen. Omdat Miku tussen de beschikbare personages verscheen, besloot de heer Kondo het voorstel aan zijn geliefde te doen, die zou hebben geantwoord: "Behandel me alsjeblieft goed".

De man nodigde zijn familie en collega's uit voor de ceremonie, maar niemand stemde ermee in om deel te nemen. Gelukkig kwamen er 39 mensen opdagen, waaronder een aantal vrienden.

Advertisement