Non en monnik trouwen en nemen afscheid van hun geloften: "we hebben ons hart gevolgd"

Janine image
door Janine

25 Januari 2023

Non en monnik trouwen en nemen afscheid van hun geloften: "we hebben ons hart gevolgd"
Advertisement

Een oud gezegde beweert dat liefde alles overwint, het doel van deze woorden is om je ertoe aan te zetten niet te stoppen voor een hindernis, maar om je droom na te streven en te proberen naar voren te komen naar je geliefde. Literatuur en films maken het echter vaak heel eenvoudig, het echte leven is iets heel anders. In feite worden we vaak geconfronteerd met bijna onoverkomelijke obstakels.

De hoofdrolspelers van het verhaal dat we je gaan vertellen, zijn zich hiervan terdege bewust: een monnik en een non die, nadat ze verliefd waren geworden in een klooster in Preston, in Engeland, erin slaagden de moeilijkste beslissing van hun leven te nemen: hun geloften op ​​te geven en te trouwen. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via BBC

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mary Elizabeth was non, terwijl Robert pastoor was. Liefde verstoort vaak plannen. De twee hadden nooit gedacht dat ze hun geloften zouden opgeven, maar toen ze elkaar ontmoetten, werden ze meteen verliefd op elkaar. Ze voelden iets wat ze nog nooit eerder hadden gevoeld, binnen een week namen ze de meest complexe beslissing van hun leven: het kloosterleven opgeven en trouwen.

Het gebeurde allemaal plotseling. De moeder overste had Mary Elizabeth vergezeld om de monnik Robert te ontmoeten. De twee werden na een tijdje alleen gelaten en op dat moment werden ze verliefd.

Advertisement

Twenty-four years afta she become nun, na just one small touch on di sleeve of one monk for di parlour of one convent for Preston Lancashire, change everytin for Sister Mary Elizabeth.

Pubblicato da BBC News Pidgin su Lunedì 2 gennaio 2023

“Het was - legde Mary Elizabeth uit - onze eerste keer samen in een kamer. We gingen aan tafel zitten en begonnen te eten. Ik voelde iets in mij, maar ik begreep niet wat het was. Ik wist niet hoe het voelde als je verliefd werd, ik dacht dat de andere zusters mijn gevoelens voor Robert op mijn gezicht konden zien."

Dit gevoel werd ook beantwoord door de monnik, die zei dat hij gevoelens ervoer die hij tot dan toe nog nooit had ervaren. Juist op die momenten realiseerde Robert zich wat zijn toekomst zou zijn, en een week later schreef hij de non een brief waarin hij haar ten huwelijk vroeg. Mary Elizabeth besefte dat ze het kloosterleven zou moeten opgeven, dus deed ze afstand van haar geloften en verliet ze het klooster waar ze woonde.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De tweede ontmoeting tussen Robert en Elizabeth was beslissend. "Toen ik haar weer zag - legt de religieuze uit - bleef ik onbeweeglijk staan, ik kon niet praten. Toen ik haar ten huwelijk vroeg, ervoer ik een confrontatie met mezelf: ik wist niet wat ik moest doen, maar diep in me wist ik dat ik samen met haar een nieuw leven zou beginnen". Na die dag deed ook de monnik afstand van zijn geloften, ter wille van zijn Elizabeth.

Voor beiden was het verlaten van het kloosterleven een complexe en belangrijke keuze: een nieuw hoofdstuk in hun bestaan ​​was net begonnen en hun verhaal ging al snel de wereld rond en zorgde voor talloze reacties.

Wat vind je van hun liefdesverhaal?

Advertisement