"Ik haat het om een ​​ouder te zijn en ik kan mijn dochter niet uitstaan, als ik kon, zou ik haar nooit meer zien": de uitbarsting van een man

Janine

09 Mei 2022

"Ik haat het om een ​​ouder te zijn en ik kan mijn dochter niet uitstaan, als ik kon, zou ik haar nooit meer zien": de uitbarsting van een man
Advertisement

Ouder worden is een belangrijke keuze, die je op een overtuigde en bewuste manier moet zijn: niemand weet deze rol perfect te vervullen, maar als je eenmaal moeder of vader bent, moet je proberen het beste van jezelf aan je kinderen te geven. Het is jammer dat dit niet altijd het geval is en dat zodra een nieuw leven op de wereld wordt gezet, iemand de rol van ouder niet wil vervullen.

Een 31-jarige Britse man vertelde de gebruikers op het platform Reddit dat hij de rol van het ouderschap haat en zijn dochter niet kan uitstaan, een bittere bekentenis die degenen die zijn tirade lazen verraste.

via Reddit

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

De man begon zijn verhaal door uit te leggen dat hij de vader was van een meisje van bijna 5 jaar, dat niet "gepland" was. Hij verklaarde zich economisch stabiel, afkomstig uit een goede familie en het hebben van een eigen huis.

Zijn probleem is dan ook een andere: “Vanaf de dag dat mijn dochter werd geboren, wist ik dat het niets voor mij was. Ik heb het geprobeerd, ik heb echt geprobeerd ervan te genieten, een goede ouder te zijn en mijn dochter te ondersteunen. Ze heeft een goed leven, ze heeft alles wat ze nodig heeft en wil (zonder haar te verwennen).”

De vader legt uit dat hij vrij streng is over slechts twee regels: luisteren en eerlijk zijn. “Ze luistert niet. Ze is oneerlijk. Ze weigert naar het meeste te luisteren van wat mijn partner en ik haar vertellen. ‘Ruim dit op’ - 'Nee.' Het zijn helemaal geen moeilijke verzoeken, maar ze weigert altijd. Dit is een van de weinige voorbeelden."

De man benadrukt dat hij in de post niet wil praten over het negatieve gedrag van zijn dochter, maar dat hij zich op iets anders wil focussen: "Ik kan wel zeggen dat mijn partner het ook niet leuk vindt om ouder te zijn, ze zegt het niet, maar ik weet het. Ik vertelde haar dat ik het haat, ik haat alles wat met haar te maken heeft. Minder vrijheid, minder geld, minder sociale tijd met anderen en als stel. Vermoeidheid. De stress is ongelooflijk. Op sommige dagen kan ik er niet tegen om bij haar te zijn, haar stem strest me, het constante gezeur, de behoeften, de tranen en de brutaliteit."

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Desondanks realiseert hij zich dat zijn kinderen liefde en steun nodig hebben en daarom zorgt hij ervoor dat zijn dochter het aan niets ontbreekt. "Als we wrede ouders waren, zou ik haar gedrag enigszins begrijpen, maar - en dat lijkt misschien niet zo gezien deze post - we zijn goede ouders. Ik zou nooit haar jeugd verpesten of haar expres van streek maken."

Maar de meest schokkende zin in het verhaal is de volgende: “Als ik de keuze had, zou ik haar nooit meer zien. Het is hard, ik weet het, misschien onvergeeflijk. Ik zou haar nooit in de steek laten en haar nooit aan een pleeggezin geven, ik weet hoe onjuist dat is. Maar eerlijk gezegd, haat ik het om een ​​ouder te zijn. Ik zou alles doen om mijn oude leven terug te krijgen, het leven waarin we vrijheid hadden, gelukkig waren en elke ochtend genoten van het wakker worden, altijd uitkijkend naar de volgende dag. Maandag is voor ons nu beter dan zaterdag omdat het thuis rustig is, we kunnen praten zonder het lawaai, het absolute en constante lawaai."

De man beweert met alle macht te hebben geprobeerd zijn humeur te veranderen, maar het lukt hem niet. Hij denkt dat hij zijn rol alleen kan waarderen als zijn dochter vriendelijker wordt, misschien als ze ouder wordt.

Hij sloot de post af door te stellen dat hij het schreef als een uitlaatklep, om te proberen zich beter en lichter te voelen.

Wat vind je van zijn woorden?

Advertisement