Zesjarig kind voelt zich eenzaam en neemt contact op met de politie voor wat gezelschap

Janine image
door Janine

16 Juni 2022

Zesjarig kind voelt zich eenzaam en neemt contact op met de politie voor wat gezelschap
Advertisement

Het is iedereen wel eens overkomen, minstens één keer in zijn leven, om alleen thuis te zijn en gezelschap nodig te hebben.

In zo’n situatie zou je een vriend kunnen bellen, of je moeder, je grootmoeder of je kunt misschien gezelschap krijgen van een buurman.

De lieve hoofdpersoon van ons verhaal had echter een nogal uniek idee. De jongen, pas zes jaar oud, besloot het enige nummer te bellen dat hij zich uit zijn hoofd kon herinneren, dat van de politie. Maar laten we in detail bekijken hoe dit bijzondere verhaal verliep.

via New York Post

Advertisement

De politie alarmeren zonder echte reden is meestal een actie waar je een boete voor krijgt, maar dit geval is ongetwijfeld een uitzondering.

We zijn in Florida en agent Joe White, een politieagent van het Tallahassee Department, heeft dienst als hij een grappig telefoontje krijgt.

Een 6-jarig kind neemt contact op met de centrale. Nadat hij zich ervan heeft verzekerd dat er geen noodgeval in huis was, laat de officier de kleine praten en legt hij enigszins geschrokken uit dat hij alleen in huis was en dat hij uit wanhoop had besloten het politienummer te bellen omdat het het enige nummer was dat hij zich herinnerde.

Agent White, ontroerd door de situatie, besloot naar het kind toe te gaan.

Advertisement

De man legde het kind uit dat het nummer dat hij had gebeld alleen in noodgevallen mocht worden gebruikt en niet voor gezelschap. Geen verwijt voor de kleine jongen, maar de belofte van een blijvende vriendschap tussen hem en de agent.

Naast de les over het juiste gebruik van 911, gaf White hem een ​​knuffeldier en zette hem in de patrouillewagen, zodat hij de noodsirenes kon inschakelen.

Het op Facebook gedeelde nieuws heeft duizenden gebruikers bereikt die vertederd waren door het verhaal en de belangrijke lessen die het met zich meebrengt.

"Wat een geweldig verhaal! Een pluim voor Agent White omdat hij precies was wat deze jonge man nodig had: een vriend. En een geweldige kans voor een leerervaring: het belang van het juiste gebruik van 911. Een positieve impact op iedereen die geraakt is door dit verhaal. Ga zo door”, schreef een gebruiker onder het bericht.

Advertisement