10-jarig meisje met autisme behaalt twee graden: haar IQ zou dat van Einstein verslaan

Janine image
door Janine

06 Juni 2022

10-jarig meisje met autisme behaalt twee graden: haar IQ zou dat van Einstein verslaan
Advertisement

De geschiedenis heeft verschillende genieën, waarvan sommige tekortkomingen van verschillende aard hadden. “Diversiteit", evenals sommige soorten gebreken, zijn namelijk niet synoniem met minderwaardigheid. Integendeel: veel van deze mensen zijn begaafd met uitzonderlijke talenten, die niet behoren tot de zogenaamde "normale" mensen, dat wil zeggen, die de meest voorkomende fysieke en mentale normen hebben. Als je dacht dat Einstein en Hawking ongeëvenaarde genieën waren, moeten we deze overtuiging weerleggen: een tienjarig meisje met autisme heeft niet hun intelligentie, maar overtrof ze zelfs.

via Daily Star

Advertisement

Dit is Adhara Pérez Sànchez, een meisje uit Mexico-Stad. Ze is 10 jaar oud en heeft autisme, maar haar IQ zou hoger zijn dan die van beroemde genieën in de geschiedenis: haar score is 162, twee punten hoger dan die van Albert Einstein en Stephen Hawking, gelijk aan 160.

Het meisje heeft haar diploma van de hogere school al en twee graden, een in systeemtechniek en een in wiskunde.

Adhara heeft het syndroom van Asperger, een ontwikkelingsstoornis die verband houdt met autisme. Dit veroorzaakte sociale problemen bij het kind, omdat ze op school door haar klasgenoten werd gepest vanwege haar toestand.

Haar moeder, Nallely Sanchez, vertelde over een trieste episode: "Ik zag dat Adhara in een huisje speelde en ze haar opsloten. Toen begonnen ze te zingen: ‘Gek, gek!’ en sloegen op het huisje. Dus zei ik tegen mezelf: 'Ik wil niet dat ze lijdt.'

Advertisement

Het meisje raakte na dit soort gebeurtenissen in een depressie en wilde niet meer naar school, ondanks de uitstekende resultaten. Nallely begreep toen dat ze moest ingrijpen, zich bewust van de grote intelligentie van haar dochter.

Nadat ze het IQ van het meisje had geverifieerd, zocht ze een educatieve omgeving die beter bij haar capaciteiten paste, wat een belangrijk keerpunt betekende.

Pèrez voltooide de basisschool op 5-jarige leeftijd, de middelbare school op 6-jarige leeftijd en het lyceum op 8-jarige leeftijd. Tijdens de universiteit wijdde ze zich in haar vrije tijd aan het schrijven van een autobiografisch boek met de titel “Geef niet op”.

Daarnaast presenteerde ze tijdens een evenement een rapport over zwarte gaten, de aanwezigen sprakeloos achterlatend.

Een van haar huidige projecten is de ontwikkeling van een slimme armband, een apparaat dat autistische kinderen kan helpen.

"Ik ben een armband aan het maken die de emoties van kinderen meet, zodat ouders kunnen zien hoe hun kinderen zich voelen door op een telefoon, tablet of computer te kijken", zei Adhara.

We zullen zeker nog horen over dit zeer jonge genie en haar ongelooflijke capaciteiten.

Advertisement