Kaukasisch-achtig beeldhouwwerk gevonden in Guatemala: het mysterie van het stenen hoofd verwart de wetenschap

Janine image
door Janine

03 Juni 2022

Kaukasisch-achtig beeldhouwwerk gevonden in Guatemala: het mysterie van het stenen hoofd verwart de wetenschap
Advertisement

Er zijn ontdekkingen die de visie en aanpak van het interessegebied veranderen en belangrijke veranderingen of informatie over het verleden, het heden of de toekomst brengen. Anderen worden echter, ondanks hun relevantie, volledig afgewezen na de aanvankelijke ophef. Dit is het geval van een enorm in steen gehouwen hoofd dat meer dan vijftig jaar geleden in Guatemala werd gevonden en dat, gezien zijn kenmerken, geheel nieuwe hypothesen suggereerde, die echter snel terzijde werden geschoven vanwege overmacht. Er blijven veel twijfels over de oorsprong ervan, inclusief die van een contact van de Maya met wezens die niet tot deze planeet behoren.

via Opera News

Advertisement

More than half a century ago, deep in the jungles of Guatemala, a gigantic stone head was discovered and soon forgotten.

Pubblicato da World Mysteries Online su Giovedì 12 maggio 2022

Het stenen hoofd dat in de oerwouden van Guatemala werd gevonden, bevatte details die veel stof tot nadenken gaven. De gebeeldhouwde gelaatstrekken werden in feite gekenmerkt door een grote neus en dunne lippen, terwijl de blik naar de hemel was gericht. De verfijning van de gelaatstrekken was typerend voor blanke gezichten, die echter niets te maken hadden met de pre-Spaanse Amerikaanse rassen. De vreemdheid van dit aspect trok veel nieuwsgierigheid.

Advocaat, notaris en doctor in de filosofie Oscar Rafael Padilla Lara ontving in 1987 de foto van het hoofd, waarmee hij schriftelijk aangeeft dat de afbeelding in de jaren vijftig was genomen door de eigenaar van het terrein waar het werd gevonden.

Op dat moment werd het feit bekend gemaakt in een artikel, met belangstelling gelezen door de ontdekkingsreiziger David Hatcher Childress, die er meer over wilde weten.

Childress nam vervolgens contact op met Padilla en ging terug naar de familie Biener, die de monoliet had gevonden. Het gebied lag in het zuiden van Guatemala, op een paar kilometer afstand van het dorp La Democracia.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Maar tegen de tijd dat ze de site zagen, was het te laat. Padilla verklaarde: “De site werd vernietigd door de revolutionairen. We hadden het beeld te laat gelocaliseerd. Het werd gebruikt als schietoefening door anti-regeringsrebellen. Dit misvormde hem volledig, een beetje zoals de sfinx in Egypte door de Turken die in de neus werd geschoten, maar dan erger."

Ogen, neus en mond waren volledig verdwenen, maar de hoogte van het beeld was nog te meten, tussen de 4 en 6 meter.

De misvorming van het hoofd betekende dat het verhaal snel eindigde, totdat sommige regisseurs de foto van het standbeeld gebruikten voor de opnames van de film "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond", bewerend dat buitenaardse wezens contact zouden hebben gehad met oude beschavingen.

Stuardo Herrera/Wikimedia commons

Stuardo Herrera/Wikimedia commons

Guatemala is rijk aan dit soort sculpturen, met naar boven gekeerde gezichten, maar hun fysionomie is totaal anders dan die van het betreffende hoofd. De fabrikant heeft een document vrijgegeven dat is geschreven door Hector E Majia, een Guatemalteekse archeoloog, waarin staat: "Ik verklaar dat dit monument geen kenmerken heeft van Maya, Nahuatl, Olmec of enige andere pre-Spaanse beschaving. Het is gemaakt door een buitengewone en superieure beschaving met een indrukwekkende kennis waarvan er geen spoor van bestaan ​​is op deze planeet."

Dit leidde echter tot scepsis bij het publiek, dat het slechts als een publiciteitsstunt beschouwde.

Maar als het beeld echt heeft bestaan, blijft de vraag: wie heeft het gemaakt en op wie zijn de kenmerken ervan geïnspireerd?

Advertisement